Kısa URL: https://ml.md/lc106989
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
3 su bardagı bulgur
150 g siyah kıyma
1 yumurta
1 yemek kasıgı irmik
et suyu
1 kâse yogurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kasıgı nane
2 yemek kasıgı tereyağı
Tuz
Bir tepsiye 3 su bardagı bulgur konur. Üzerine 150 g siyah kıyma, tuz ve dagılmaması için 1 yemek kasıgı irmikle 1 yumurta katılarak yogrulur.
Yogrulan köfteler avuç içinde cam bilye büyüklügünde yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler tencerede kaynayan suda (varsa et suyunda) 10 dakika kadar kaynatılır.
Bir kâseden az yogurda tuzda ezilmiş 2 diş sarımsak konur. Az et suyu ile sıvılastırılır.
10 dakika kaynatılan köfteler sudan çıkarılır. Üzerine 4 numaradaki sarımsaklı yogurt dökülür ve karıstırılır. Üzerine tereyagında kavrulmuş nane yakılır.
Yogurtlu köftenin yanında yesillikler ve salata bulundurulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc38796
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg ince bulgur
Yarım kg kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
İlk işlem olarak bulgurun üzerine 1 su bardağı su, ince kıyılmış soğan ve baharatlar konur. Eller ıslatarak bulgur mancun gibi olana kadar yoğrulur. Üzerine kıyma eklenir. Malzeme tamamen bütünleşene kadar yoğrulur. Harçtan misket şeklinde köfteler yapılır. Kaynayan tuzlu suya bu köfteler atılır. 10-15 dakika pişirilir. Servis tabağına konur. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağlı pul biber gezdirilir.