Kurutulmuş patlıcanlar haşlanır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır. Sarımsaklar ezilir, yoğurtla ve tuzla çırpılır. Patlıcana ilave edilir ve karıştırılır. Maydanozla süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc108087
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
7 adet kuru patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz
Yeterince su
Kuru patlıcanları yarım saat kadar tuzlu ılık suda bekletin. Daha sonra suyunu süzerek tekrar su ekleyip patlıcanlar yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın. Patlıcanlar piştikten sonra suyunu süzüp patlıcanları da küçük küçük doğrayın. Soğanı yağ ile kavurun. Hafif pembeleşince biberleri ilave edin. Soğanlar ve biberler kavrulunca salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyip suyu çekene kadar 2 dk. kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra servis tabağına alın. Ilıdıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapabilirsiniz.