Kısa URL: https://ml.md/lc145202
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
504 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 kase yoğurt
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yukarıdaki yazılı malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşakça bir hamur yapılır.
Hamur kabarınca bir tencereye sıvıyağ konur ve kızdırılır.
Yağ kızınca, lokma hamuru avuç içinde sıkılıp baş ve işaret parmakları arasından çıkarılarak kızgın yağa bırakılır ve kızarıncaya kadar pişirilir.
Şeker su ile şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Lokmalar soğuyunca sıcak şerbet lokmaların üzerlerine dökülür. Ilık servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc145167
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
Hamuru için:
3 yumurta
3 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Şerbetin yapılışı, 6 su bardağı şeker 5 su bardağı suda eritilip kıvamını buluncaya kadar kaynatılır. 1-2 damla limon suyu eklenip 3-5 dakika kaynatılır, ocaktan alınıp soğutulur.
Yumurta ve yoğurt karıştırılarak, karbonat ve aldığı kadar un ilave edilerek cıvıkça bir hamur yoğrulur.
20 dakika dinlendirilir.
Bol sıvıyağ tencerede kızdırılıp hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alınarak kızgın yağa bırakılır.
Kızaran hamurlar soğuk şerbete alınır.
Diğerleri kızarıncaya kadar şerbette bekletilir.
Bu şekilde hamur bitinceye kadar devam edilir. Ilık servis yapılır.
Not: Şekerlenmemesi için şurubun inmesine yakın ½ çay bardağı soğuk su katılır.