|
Yoğurtlu Mancar (Bartın) |
|
buz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc115435
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
2000 gr. Pancar kökü
1500 gr. Su
500 gr. Yoğurt
30 gr. Salça
25 gr. Ayçiçek Yağı
10 gr. Sarımsak
Haşlanan pancarların kabuklarını soyunuz ve yuvarlak dilimler halinde doğrayınız. Şekerle karıştırarak dinlenmeye bırakınız. Sarımsak ve yoğurdu karıştırınız. Hazırlamış olduğumuz sarımsak ve yoğurdu pancarların üzerine dökünüz. Ayrı bir tavaya sıvı yağı koyarak salçayı kavurunuz. Suyu ekleyiniz. Suyu çekip kıvamını aldıktan sonra pancarların üzerine ilave ediniz. Servise hazırdır.
|
|