Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yoğurtlu Marul Aşı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurtlu Marul Aşı (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc87295
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,349 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


2-3 adet büyük marulun dış yaprakları
500 g kemikli yağsız et
1/2 bardak nohut (arzu edilirse)
1 adet soğan
5-6 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 kâse (bardak) süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Eti yıkayın ve üstünü aşacak kadar su ile tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca suyun yüzeyinde oluşan köpükleri etin suyuna karıştırmadan kevgirle toplayıp alın. Soğanı ince ince kıyın, nohut ve tuz ile birlikte tencereye ekleyin.
Marulun dış yapraklarını ayırıp yıkayın. Yaprakların yumuşak yeşil kısımlarını atın ve ortadaki pazı sapı gibi sert bölümünü enine iki parmak kalınlığında doğrayın.
Et ve nohut iyice pişince marulları tencereye ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kısık ateşte sürekli aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. İçine azar azar yemeğin pişme suyundan koyun. Kabarmaya başlayınca karıştırarak yemeğe ekleyin ve altını kapatın.
Tereyağı veya zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın ve naneyi ekleyin. Naneli yağı marul aşının üstüne gezdirin ve karabiber ekleyerek servis yapın.

Not: Bir zamanlar Gaziantep mutfağında marul, salata olmanın ötesinde bir önem taşırdı. Eskiden ilkbaharda sebze çeşidi bulmak zordu, bol bulunan marul sebze yerine kullanılır, yoğurtlu aş yapılır, yanında bulgur pilavı ile tadına doyum olmazdı. Ayrıca marul pekmeze batırılarak tatlı yerine de yenirdi. Sahreye, yani pikniğe çıkıldığında da marul-pekmez yenmesi âdettendi. Marulun dış yapraklarını marul aşı yapmak için kullanabilir, körpe iç yapraklarını ise yemek sonrası Antep usulü pekmeze banarak yiyebilirsiniz.


Yoğurtlu Marul Aşı (Gaziantep)

esra yol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130743
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
2,339 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

500 gr. Kemikli yağsız et
2-3 adet büyük marulun dış yaprakları
Yarım bardak haşlanmış nohut (arzu edenler)
1 Adet kuru soğan
2 Su bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı tereyağı veya sadeyağ
1 Yemek kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı karabiber.

Tencereye konan etin üzerine aşacak kadar soğuk su ilave edilir. Kaynara çıkınca yüzündeki köpüğü alınır. İnce kıyılmış soğan ve nohut ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu ilave edilir. Marulun dışındaki kalın saplı kısımları çıkarılıp yıkanır. Yumuşak kısımlarından ayırtılan sert kısımları enine 2-3 cm. uzunluğunda doğranıp tencereye konulur. Hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk. pişirilir. İçine hafif yumurta ile karıştırılan yoğurt ısıtılıp ilave edilir. Tuzu ilave edilerek, bir taşım kaynatılıp üzerine tavada ısıtılan yağ ile nane ilave edilir. Karabiberi eklenir.

Not: Eskiden ilk baharda sebze çeşiti bulmak zordu. Yoğurt ve marul ise bol bulunurdu. İşte o günlerde yapılan bir yemektir. Otantik değeri olan, unutulan bir yemek. Gaziantep’ te marulun yaprakları, bahar aylarında üzüm pekmezine batırılarak, yemek sonrası meyve veya tatlı niyetine yenir. Yanında bulgur pilavı tavsiye edilir.







Yoğurtlu Marul Aşı (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Yoğurtlu Marul Aşı (Gaziantep) 41,039 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort