Geceden ıslatılmış mısır yarmalarını, kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar kaynatın ve barbunyaları üzerine atarak yarım saat kadar daha kaynatın. Yoğurdun içine bir kaç kepçe çorba malzemesi koyarak çırpın ve kaynayan suyu hızlı hızlı karıştırırken yoğurdu yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Üzerine yağda yakılmış pul biberi gezdirin, kıyılmış dereotunu serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc102398
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı konserve mısır
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kase doğranmış maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, nane
1 yemek kaşığı un
Sıcak su,a margarin ve mısırı 5 dk kaynatın un yumurta ve yoğurdu iyice çırpın ve mısırlı karışımın içine yavaş yavaş dökün, 15 dk kaynatın tuz ekleyin servis tabağına alın üzerine nane ve karabiber ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149698
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
535 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım bardağı kırık mısır
1 kase yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ
Mısırları bol suda haşlayın.
Bu esnada yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın.
Mısırın haşlama suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbanıza ekleyin ve karıştırın.
Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Tuzu da ilave edin bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak servis edin.