Kısa URL: https://ml.md/lc159665
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet mor lahana
1 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
İlk olarak lahanaları ince ince doğrayın.
Yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine lahanaları atarak 15-20 dk boyunca yumuşayıncaya kadar kavurun.
Lahanalar kavrulduktan sonra iyice soğumasını bekleyin.
Ayrı bir kabın içerisinde 2 diş sarımsağı rendeleyin. Üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki mayonezi ve yoğurdu ilave edin.
Sonrasında bir kabın içerisine alarak lahanalarla beraber iyice harmanlayın ve servis tabaklarına alarak, servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162034
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021
511 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 adet orta boy kırmızı lahana
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
40 gram zeytinyağı
1 tutam tuz
Öncelikle kırmızı lahanayı ince ince kıyın ve biraz tuz ile yoğurun. Yıkayın ve mutfak robotundan geçirin. Sarımsağı dövün. Ekmek diliminin kabuklarını kesin, bir süre suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. Didiklediğiniz ekmeği, yoğurdu, dövdüğünüz sarımsağı ve zeytinyağı lahanaya ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekleyin ve dereotu ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapınız.
1 adet orta boy mor lahana
1 kase süzme yoğurt
1 çay bardağı mayonez
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı
İri çekilmiş 1 çay bardağı ceviz içi
1 avuç dere otu
Mor lahanayı ortasından ikiye ayırın ve sert kısmını çıkarın. Geri kalanı ise rendenin iri tarafıyla rendeleyebilir ya da ince şekilde doğrayabilirsiniz. Yağı tavaya koyun. Üzerine mor lahanaları ilave edip kavurmaya başlayın. Hacmi yarı yarıya düşecektir. Başka bir kasede yoğurt, tuz, mayonez ve sarımsak rendesini karıştırın. Lahana ve yoğurtlu karışımı güzelce harmanlayın. Servis kasesine alın. Üzerine ceviz içi serpebilirsiniz ya da dereotuyla süsleyin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.05.2023