4 orta boy kırmızı pancar
2 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay kaşığı tane kimyon (istenirse)
Tuz
Pancarları tek tek fırın kağıdına sarın. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika fırınlayın. Pancar iyice yumuşamış olmalı, gerekirse 10-20 dakika daha fırında tutun. Pancar ılınınca soyun. Soğan çenter gibi, incecik doğrayın. Çok kısa süre mutfak robotundan da çekilebilir. sarımsağı tuzla dövün, yoğurtla karıştırın. Yoğurt ve pancarın küçük bir miktarını bir kenara ayırıp kalanını güzelce karıştırın. Kimyonu bir tavada devamlı karıştırarak hafif ateşte 1-2 dakika kavurun. Pancar ezmesini kenara ayırdığınız pancar ve yoğurtla süsleyin. Üzerine kimyon tohumu serpiştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157340
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
406 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy pancar
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz ceviz içi
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
Bir minik tencerenin içerisine 1,5 su bardağı kadar su koyun ve kaynatın.
Pancarların kabuklarını soyacak yardımıyla soyun ve kaynamakta olan suyun içerisine atın.
Pancarlar hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın. Çıkarıp hafif soğumaya bırakın.
Yoğurdun varsa suyunu süzdürün. Bir tabağın içine alın ve diğer malzemelerle karıştırın.
Yoğurdunuz ne kadar koyu kıvamlı olursa sulanma riski o kadar azalır.
Pancarlar soğuduğunda rendeleyin ve süzgecin üzerine alıp fazla suyunu süzdürün.
Ardından yoğurtlu karışımın içerisine ilave edip karıştırın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc177275
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
80 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet pancar
5 yemek kaşığı yoğurt
Çok az zeytinyağı
Tuz
İsteğe göre 1 diş sarımsak
Pancarlarımızı soyun ve rendeleyin.
Bir tencereye alın biraz zeytinyağı ekleyin.
Diriliğini kaybedecek kadar bir kaç dakika pişirin.
Bir kaba alın. Yoğurt ve tuzunu ekleyip karıştırın. İsteyen sarımsak ekleyebilir.
Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.