Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Makarnalar > YOĞURTLU PAPYON MAKARNA (2 adet - 59,645 defa bakıldı)

YOĞURTLU PAPYON MAKARNA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YOĞURTLU PAPYON MAKARNA

koza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc34732
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,195 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram papyon markarna
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı
tuz
ÜSTÜNE:
125 gram kıyma
200 gram soğan (3 orta)
90 gram sadeyağı, ya da margarin (4 1/2 çorba kaşığı)
200 gram yoğurt
5 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber

1 Bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, 125 gram kıyma, küçük kesilmiş 3 orta baş soğan ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, soğanlar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar arada bir karıştırarak 35 - 40 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
2 Kıyma pişmekte iken, diğer taraftan da bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynaymca buna 500 gram papyon makarna koyarak, makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika haşlamah ve süzgeçten geçirerek iyice süzmelidir.
3 Sonra tencereye; iki buçuk silme çorba' kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra da kızdırılmış bu yağa, süzmüş olduğumuz makarnaları koyarak, karıştırmalı, ancak 1 dakika kadar sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine soğanlı kıymayı katmalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra bunların içine 5 diş doğulmuş sarımsak katılmış ve çatalla çalkalanmış 200 gram yoğurt dökmeli, yoğurdun üstüne de kızdırılmış yarım çorba kaşığı margarine 2 tatlı kaşığı kırmızı biber katarak renklendirilmiş yağ gezdirmeli ve servis yapmalıdır.


YOĞURTLU KELEBEK MAKARNA

bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc48856
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
7,734 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1/2 kg papyon makarna
10 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
Üzerine:
2,5 çorba kaşığı sadeyağ
3 soğan (orta)
200 gr yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
125 gr kıyma
5 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Bir tencereye ölçülere göre margarin, kıyma, küçük küçük doğranmış soğan ve tuz konularak yarım saat kavrulur. Diğer taraftan başka bir tencereye su ve tuz konularak kaynatılır ve kaynayınca kelebek makarna atılır ve 15 dakika pişirilir. Makarnalar, yumuşayınca bir süzgeçle süzülür.
Bir tencereye tereyağı konularak hafifçe kızdırılır ve bu yağa süzülen makarnalar atılır, 1 - 2 dakika karıştırılarak sote edilir. Makarnalar tabağa alınır, üzerlerine soğanlı kıymalar dökülür ve iyice karıştırıldıktan sonra üstlerine, yarırp kahve fincanı su ile sulandırılmış, döğülmüş sarımsak katılmış ve çırpılmış yoğurt dökülür. Ayrıca, bir tavada 1/2 çorba kaşığı margarin kızdırılarak içine kırmızı biber dökülür ve bu yağ yoğurdun üzerine gezdirilerek servis yapılır.






YOĞURTLU PAPYON MAKARNA Tarifleri Makarnalar



(2 adet YOĞURTLU PAPYON MAKARNA 59,645 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort