|
Yoğurtlu Patates (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5369
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Yemek servise hazırdır.
|
Yoğurtlu patates (Gaziantep) |
|
ayşeöztoprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18009
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
850 gr yoğurt
250 gr nohut
3-4 patates
500 gr kuşbaşı et
4 su bardağı su
4 kahve fincanı tereyağı
Tuz,
nane
Nohutları haşlayıp süzün. Bir tencerede yağın yansır eritip eti kavurun. Üzerine su nohut ekleyip kaynamaya bırakın.
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin. Yoğurdu iyice çırpın, patatesler pişince yoğurdu karıştırarak ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.
Ayrı bir tavada kalan tereyağını eritip naneyi kavurun. Hazırladığınız yoğurtlu patatesin üzerine gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın.
|
YOĞURTLU PATATES (Gaziantep) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87313
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2013
3,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
5-6 tane orta boy patates
500 g kuşbaşı et
1/2 bardak nohut
1 küçük soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
6-7 bardak su
3 kâse (bardak) süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı haspir
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Nohudu ayıklayın ve bir gece önceden ıslatın.
Eti iyice yıkayıp süzün ve bir tencerede 6-7 bardak su ve tuz ile kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca suyun yüzeyinde oluşan köpükleri etin suyuna karıştırmadan kevgirle toplayıp alın.
Patatesleri soyup doğrayın ve suda bekletin. Soğanı ince doğrayın.
Etin üzerine nohudu, soğanı ve tuzu ekleyin, et ile nohut iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişince patateslerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
Yoğurdu yumurta ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. İsterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte sürekli aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. Yoğurdu ısıtırken içine azar azar yemeğin pişme suyundan ilâve edin ve iyice ısınıp kabarmaya başlayınca karıştırarak yemeğe ekleyin. Karıştırmaya devam ederek bir iki taşım kaynatın ve altını kapatın.
Tereyağı veya zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Patatesin üstüne haspir ve karabiberi ekin, kızgın yağı gezdirerek servis yapın.
|
Yoğurtlu Patates (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178210
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe İpek Kıcıkoğlu
1 kg patates
500 gr kuşbaşı kırmızı et
1 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
500 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 küçük boy soğan
Tuz
Üzeri için:
Sıvı yağ
Haspir (yoksa safran)
Yarım çay kaşığı karabiber
Et, nohut ve küçük küçük doğranmış soğan tencereye konur, üzerine geçecek kadar su eklenir, tuz ilave edilip pişmeye bırakılır.
Pişerken oluşan köpük üzerinden alınır.
Et ve nohut piştikten sonra küp küp doğranan patates de eklenir. Patates yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
Bu sırada başka bir tencereye yoğurt alınır ve üzerine bir yumurta kırılır. İyice çırpılır. Et ve nohut suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Yoğurdun sıcaklığı yemeğin suyu ile aynı sıcaklığa gelinceye kadar çırpma işlemine devam edilir.
Çırpılmış yoğurt yavaş yavaş karıştırılarak yemeğe eklenir. Kaynayana kadar bekletilir ve kaynayınca altı kapatılır.
Üzeri için kızgın yağ üzerine bir tutam haspir (safran) ve yarım çay kaşığı karabiber eklenir.
Kızgın yağ yemeğin üzerine dökülür ve sadece bir kez karıştırılır.
|
|