İlk olarak patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Patatesleri rendeledikten sonra üzerine süt ekleyin ve yumuşatın. Üzerine maydanoz ekleyin ve karıştırın.
Mayonez, yoğurt ve sarımsak karışımını bir tabağa eklediğiniz patates püresinin üzerine ekleyin.
Ocakta erittiğiniz tereyağına baharatları ekleyin. Yoğurdun üzerine döktüğünüz bu karışımı ince ince kıydığınız soğanlarla birlikte karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc134912
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2018
895 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet patates
2.5 kase yoğurt
1 kase rendelenmiş kaşar
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ
İlk önce patatasler küp şeklinde doğranıp haşlanacaktır.
Haşlandıktan sonra patatesler püre haline getirilecek ve kaşar ile yoğurulacaktır.
Sonra geniş bir borcama konulup yaklaşık bir saat soğuyacaktır.
Sosunu hazırlamak için 2 tatlı kaşığı pul biber yağla kavrulacaktır.
Soğuyan patatesin üzerine ilk önce yoğurt dökülüp sonra da sos dökülecektir. 10 dk sonra misafirlere hazır.