|
Yoğurtlu Patlıcan Salatası |
|
vah det
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc104097
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2015
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram süzme yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı kapari
100 gram beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
Közlenmiş patlıcanı elinizle irice doğrayın. Üzerine süzme yoğurdu, doğranmış sarımsakları ve kaparileri de ilave ederek salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine peynir ya da havuç gibi farklı malzemeler de koyabilirsiniz. Zeytinyağı ve limon tabii ki salatanın vazgeçilmezidir. Ben biraz da ceviz eklemeyi tercih ediyorum. Bol maydanozla süsleyip ikram edin.
Fotoğraf "gri" tarafından gönderildi. 25.10.2015
|
Yoğurtlu Patlıcan Salatası |
|
Sevgi Saygı
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc116807
Gönderme Tarihi: 12.May.2016
1,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığ haşlanmış nohut
1 yemek kaşığ biber salçası
2 çay bardağ su
2 kase yoğurt
6 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce patlıcanları zebra gibi soyup kiraz büyüklüğünde doğratıp bekletelim. Sonra soğanı doğrayıp zeytinyağında biraz kavuralım, salçayı ekleyelim. Doğranmış patlıcanları ekleyip biraz yumuşayınca 2 çay bardağı su ve haşlanmış nohutu koyalım. Kendi halinde bırakalım biraz pişsin. 20 dakikada hazır olur. Tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
|
Yoğurtlu Patlıcan Salatası |
|
buzz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2016
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118226
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2016
1,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
2 adet patlıcan
1 kase yoğurt
5 kaşık mayonez
2-3 diş sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Patlıcanları közleyin. ( Patlıcanları 2 ye bölüp fırın tepsisine dizip biraz pişmesini sağlayarak da yapabilirsiniz. ) Közlenen patlıcanları ince ince kıyarken tuz serpin. Daha sonra yoğurda mayonezi sarımsağı ilave edin. İyice çırptıktan sonra soğuyan patlıcanların üzerine döküp karıştırın. Üzeri için sıvı yağda kırmızı biberi yakın ve üzerine dökün.
|
Yoğurtlu Patlıcan |
|
nev
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131798
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2018
691 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
3-4 patlıcan
1- 1,5 kase yoğurt
2- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak (yıkanmış ve rendelenmiş)
Yarım yemek kaşığı tuz
Patlıcanların bıçakla birkaç yerinden delin, yumuşayana kadar fırında haşlayın. Sonra kabuklarını soyun ve küçük parçalara ayırın. Zeytinyağıyla birlikte patlıcanları bir tencereye yerleştirin. Orta sıcaklıkta ara sıra karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Sonra tuz ve sarımsağı karıştırın. İki dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına koyun ve maydanoz, domates ve siyah zeytinle süsleyin.
|
Yoğurtlu Patlıcan Salatası |
|
özle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc147801
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2020
480 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Pul biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Patlıcanları fırında ve ocakta ateşin üzerinde közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın.
|
Yoğurtlu Patlıcan Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164362
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan
3-4 adet acı sivri biber
1 su bardağı yoğurt
1 bardak ceviz
Sarımsak
Tuz
Patlıcanlar ve biberler yıkanır ve ocağın üstünde marketlerde satılan közleme aparatıyla közlenir ve zaman zaman yanmaması için patlıcanların her yüzü çevrilir.
Üstlerine bastırıp yumuşadığını gördüğümüzde olmuş demektir, çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Daha sonra patlıcanlar boyuna 2 ye kesilir ve bir kaşık yardımıyla içleri çıkartılır.
Közlenen biberler ile birlikte mutfak tahtasında keskin bir bıçakla ufak ufak doğranır.
Ayrı bir çukur kapta da suyu süzülmüş 1 büyük bardak yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 bardak iri ufalanmış ceviz ile karıştırılır.
Bu karışıma patlıcanlar da eklenir ve sunum tabağına alınır.
Üzeri pul biber ve cevizlerle süslenir. Arzu edilirse biraz zeytinyağı gezdirilir.
|
|