Kısa URL: https://ml.md/lc70618
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2011
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 su bardağı arpa şehriye
1 havuç
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
Yoğurt
Tuz
Konserve mısır
Bir tencerede şehriyeleri haşlamak için suyu kaynatın, kaynayan suya şehriyeleri ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kabın içerisinde yoğurdu karıştırın. Bu aşamada isteğe göre mayonez veya sarımsak ekleyebilirsiniz. Daha sonra haşlanmış ya da konserve bezelyeleri ve rendelenen havucu da yoğurda ilave ederek tuzunu ekleyin. Yine isteğe bağlı olarak içine kornişon turşu veya rendelenmiş salatalık da koyabilirsiniz. Son olarak şehriyeleri de karışıma ekleyerek güzelce karıştırın. Mısır ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc132135
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
826 defa indirildi / yazdırıldı
2 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 tane salatalık
Yarım demet maydanoz
1,5 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Şehriyeyi tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
Suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim.
Salatalıkları ve sarımsağı rendeleyelim dereotunu doğrayalım.
Büyükçe bir kasede tüm malzemeleri karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Zeytinyağında biberi yakıp üstüne dökelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc134118
Gönderme Tarihi: 16.May.2018
550 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket arpa şehriye
350 gr yogurt
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Şehriyeyi makarna gibi haşlayalım, süzüp sogumasını bekleyelim.
Bir kabın içine yoğurdu, ince doğranmış dereotunu, tuzu, sarımsağı ve mayonezi koyup karıştıralım. Bu karışımı makarnaya ekleyelim.
Arzuya göre tereyağında pulbiber eritilip üzerine dökülebilir.