Et bol su ile haşlanır. Patates soyulup yıkanır, kuşbaşı doğranır, yağ da biraz çevrilir. Soğanlar kuşbaşı doğranıp yağda sarartılır. Pişmiş et, suyu ile beraber soğanların üzerine dökülüp tuz, karabiber ve patatesler eklendikten sonra hafif ateşte özleşinceye kadar pişirilir. Servis tabağına ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp yayıldıktan sonra pişmiş olan tirit suyundan dökülerek ekmekler ıslatılır. Daha sonra etli malzeme alınarak ekmeklerin üzerini kapatacak kadar eklenir. Bunun üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilir.
Fotoğraf "beyhude sonkan" tarafından gönderildi. 22.12.2018
Kısa URL: https://ml.md/lc44659
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 adet tandır ekmeği
300 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
4 adet yumurta
Bir tavaya bir kaşık zeytinyağı konulur, kızdınlır. İçine doğradığımız ekmeği ekleyerek kızartır, bir tabağa alırız. Üzerine ezip karıştırdığımız sarımsaklı yoğurdu koyduktan sonra kalan yağı kızdırıp, çırpmadan kırdığımız yumurtaları kızartarak yoğurdun üzerine koyarak servis ederiz.