Kısa URL: https://ml.md/lc101580
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
1,732 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg et
Yarım kg yoğurt
2 adet soğan
1 adet kurutulmuş ekmek
1 Demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı margarin
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız.
Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz.
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz.
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz.
Bayat ekmeği dilimleyiniz.
Fırında hafifçe kıtırlaştırınız.
2 santim halinde kareler halinde kesiniz.
Servis tabağına aktarınız.
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk. önce margarini, tuzu ve karabiberini ekleyiniz.
10 dk. sonra ateşten alınız.
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız.
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız.
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız.
Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz.
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc90948
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 adet bayat ekmek
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Et ve tereyağı yumuşayana kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Başka bir tencereye yoğurt, su ve yağ konur, iyice karıştırılır. Sonra ateşe oturtulur, sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Bayat ekmekler küp şeklinde doğranır ve ufak bir tepsiye dizilir. Üzerine önce yoğurtlu karışım gezdirilir. Sonra et pişirilir.