|
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5729
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
3,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Su Bardagi Yesil Mercimek
3 Corba Kasigi Yoğurt
1 Adet Kuru Sogan
2 Corba Kasigi Arpa Sehriye
Tuz
Nane
Mercimege 6 su bardagi su ilave edin. Kabugu soyulmus bütün soğani da tencereye atarak yarim saat pisirin.Mercimek yumusayinca ocagi kapatin.
Ilindiktan sonra soğani cikarip yogurdu ekleyin. Ocagi acarak corbayi sürekli karistirip yogurdu karisima yedirin. Kaynadiginda tuz ve arpa sehriyeyi ekleyin, atesi kisip 15 dakika pisirin. Bir tavada tereyağıni eritin, nane ilave edin. Naneli yagi corbanin üzerine döküp, bir kez karistirarak servis yapin.
|
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası |
|
Amca62
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152133
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
533 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
2,5 su bardağı su
2 su bardağı kaymaksız yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kepekli un
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı köy eriştesi
Öncelikle suyumuzu tencereye koyuyoruz, kaynamaya başladığı anda yeşil mercimeklerimizi atıyoruz ve ateşi kısık hale getiriyoruz.
30-35 dakika tenceremizde yeşil mercimeklerimiz haşlanırken, bir yandan bir kabın içinde 1 tatlı kaşığı kepekli un ile 1 yumurta ve 2 su bardağı kaymaksız yoğurdu yarım su bardağı su ile çırpıyoruz.
Bu karşımı haşlanmış olan yeşil mercimeğimizin üzerine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir yandan karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
1 çay kaşığı silme tuzumuzu atalım. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Bir 10 dakika da böyle kaynatıyoruz ve yarım çay bardağı köy eriştelerimizi ilave ediyoruz. Son olarak 10-15 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
Bu çorbamızı ister sıcak ister soğuk şekilde servise sunabilirsiniz.
|
Yoğurtlu Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165705
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı makarna
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 bardak su
Tuz
Tavuk veya et bulyon
Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.
|
|