|
|
Yörük Kebabı (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc116458
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016
3,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Kuşbaşı et (kuzu veya oğlak): 1 kilo
Arpacık soğan: 500 gram
Kabak: 2 adet
Havuç: 2 adet
Patates: 1 adet
Taze fasulye: 250 gram
Erişte ( haşlanmış ): 2 su bardağı
Tereyağ: 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı: 2 kahve fincanı
Tuz: 2 tatlı kaşığı
Arpacık soğanların dip, kök kısımlarını kesmeden dış kabuklarını ayıklayınız. Geniş bir tencereyi orta ateşte kızdırınız. Tereyağ ve zeytinyağı koyunuz. Kızgın yağda kuşbaşı etleri ve arpacık soğanları tahta kaşıkla karıştırarak etlerin saldıkları su çekilinceye kadar yaklaşık 15-20 dakika kavurunuz. Arpacık soğanları tencereden bir başka kaba çıkartınız. Etlere 1 bardak kaynar su ekleyiniz. Ocağın altını kısınız. Tencereyi kapağı kapalı pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 30 40 dakika sonra etlerin pişmesine yakın tencereye, ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış havuçları, kabakları, patatesi, taze fasulyeleri, arpacık soğanları ve tuzu katınız. 1 bardak daha kaynar su ekleyiniz. Tencereyi tekrar kapağı kapalı, pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 25 30 dakika sonra etler ve sebzeler piştiğinde tencereye erişteleri katıp, karıştırınız. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra yemek kıvamını bulduğunda ocağın altını kapatınız. Yemeği servis kabına aktarıp, sıcak sıcak sofraya veriniz.
Not: Pişmekte olan yemeğe kekik, kimyon, defne yaprağı, tane karabiber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Yemek servise verilirken üzerine kıyılmış fesleğen gezdirebilirsiniz. İsterseniz yemeğe ilaveten 1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye katabilirsiniz.
|
Yörük Kebabı (Antalya) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161020
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı sıvı yağ
750 gram kuzu but ve kol eti (kuşbaşı doğranmış)
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
1 adet yufka (doğranmış)
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sıvı yağı ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
Soğanı ekleyip kavurun. Tuzu ekleyip birkaç tur karıştırdıktan sonra suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Yufka ekmeğiyle çukur bir servis tabağını kaplayın. Üzerine etleri yerleştirin. En üste de süzme yoğurdu alın.
180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tereyağlı pul biber gezdirin.
|
|
Yörük Kebabı (Antalya) Tarifleri Tencere Kebabı Tarifleri
|
|