Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yörük Yemekleri > Yörük Kebabı (4 adet - 194,840 defa bakıldı)

Yörük Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yörük Kebabı

liliş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc72174
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
2,895 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kuzu eti (kuşbaşı)
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı erişte
1.5 su bardağı kaşar peynir

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı et ile birlikte 20 dk pişirin. Sivri biberi ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Mantarları ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzu ilave edin ve başka bir tencerenin içine sıvıyağ dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin. Erişteyi haşlayın. Tencereden alıp süzün. Erişteyi fırın tepsisine yayın.Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın en üste kaşar peynir rendesi koyun.


YÖRÜK KEBABI

Eflatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc47636
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,823 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuşbaşı kemikli koyun eti
3 havuç (orta boy)
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
2,5 bardak sıcak su
4 çorba kaşığı (silme) sadeyağ ya da margarin
300 gr hazır erişte
1 soğan (orta boy)

Yağı, rendelenmiş soğanı, eti bir tencereye koyarak orta ateşte saldıkları suyu çekinceye kadar yarım saat pişirin. Sonra tuz ve suyu ilâve edip tencerenin kapağını kapatın. Ortadan az ateşte aşağı yukarı bir saat pişirin. Sonra bezelyeyi, temizleyip doğradığınız havuçları da ilâve edin. Sebzeler iyice yumuşayıp pişinceye kadar 45 - 60 dakika pişirip indirin. Tuzlu suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayla birlikte sıcak sıcak servis yapın.


YÖRÜK KEBABI

diva
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.02.2009
Mesajlar: 19
Kısa URL: https://ml.md/lc34027
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
3,196 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram koyun eti
300 gram hazır erişte
80 gram tereyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 orta)
400 gram havuç (3 orta)
1,5 bardak su
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
Tuz

1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, soyulmuş ve sekize bölünmüş 3 orta baş soğan, kol ya da kürek tarafından kemikli olarak irice kuşbaşı doğranmış 900 gram koyun eti koyarak, et, soğan sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 25 - 30 dakika pişmeye bırakmalıdır.
2 Suyunu çekince, bunlara; yarım çorba kaşığı tuz ile iki buçuk bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve etleri 1 saat kadar ortadan daha az ateşte pişmeye bırakmalı, sonra bunlara; üstleri kazınmış, ikişer parmak eninde parçalara doğranmış 200 gram da havuç ilâve ederek, tekrar tencerenin kapağını kapatmalı, et ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları tekrar küçük ateşte üç çeyrek - bir saat arasında pişirmeli ve kaynamakta olan tuzlu suya atarak, yumuşayıncaya kadar haşlanmış ve süzülmüş 300 gram hazır erişte katmak suretiyle servis yapmalıdır.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.04.2023


Yörük Kebabı

Berat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17343
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
3,715 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kuşbaşı kuzu eti,
1 adet domates,
1 adet soğan,
2 adet biber,
15 adet mantar,
1 su bardağı bezelye,
1 adet kabak,
tuz,
1 çay bardağı ayçiçek yağı,
1.5 su bardağı erişte,
1.5 su bardağı kaşar peyniri

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de keleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin. Başka bir tencerenin içine 1 çay bardağı sıvı yağ dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayırica tuz serpin. 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın.
Tencereden alıp süzün. Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste kaşar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.






Yörük Kebabı Tarifleri Yörük Yemekleri



(4 adet Yörük Kebabı 194,840 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort