|
YÖRÜK MANTISI |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3405
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarımsak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
|
Yörük Mantısı |
|
cumhur
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38805
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
250 gr. kıyma
1 adet büyük soğan çok ince kıyılmış
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
500 gr. sarımsaklı yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım demet maydanoz
Kıymayı, soğanı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Yufkayı yayın, sıvıyağ ile her tarafını yağlayın. Tam ortasına şerit halinde kıyma koyun. Ortadan ikiye katlayın. Rulo yapın ve sarın ve 10 cm boyunda kesin. Tepsiye koyun. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle yağı gezdirin, maydanoz serpip servis yapın.
|
|