Kısa URL: https://ml.md/lc74305
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
1 yufka
500 gram kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkayı yayıp servis tabağı büyüklüğünde kesin. Bu parçalardan iksini üst üste koyup metal delikli kepçe arasına yerleştirin ve bu şekilde yağda kızartın. İçi çanak şeklinde kızarmış yufkaları, bir kenarda bekletin. Köfteyi yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı elinizle iyice yoğurun. Bu harçtan küçük köfteler yapıp bol yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri yufka çanaklarının içlerine paylaştırın. İstenirse yanına salata da koyabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc103040
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,886 defa indirildi / yazdırıldı
1 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş kuru soğan
250 gram az yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yufka Kâsesi İçin:
2 adet yufka
Yeterince kürdan
Kızartma yağı
Bir kaba köfte malzemelerinin hepsini alıp, iyice yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Bir tavaya çok az yağ koyup köfteleri hafif kızartın ve bir kenarda bekletin. Yufkaları düz bir zemine serip, orta boy kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar kesin. Yuvarlak yufkaları üstü üste dizerek her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun. Ağız kısmının açılmaması için kürdanla tutturup, bol ve kızgın yağda kızartın.