1 YUFKA
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
PUL BİBER
ÇÖREKOTU
KEKİK
Yufkayı rulo halinde sarın, ince şeritler kesin. Şeritleri açın. Enine keserek iyice küçültün. Bol kızgın yağda kızartıp kağıt mutfak havlusu üzerine alın. Üzerine pul biber çörek otu kekik serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc96807
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet lavaş ekmeği ya da 3 adet hazır yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta akı
Baharatlar
Öncelikle lavaş ekmeklerini ya da hazır yufkaları üçgen şekillerde kesin. Kesilen üçgenleri çırpılmış yumurta akına ve mısır ununa bulayarak her tarafının kaplanmasını sağlayın. Fırın kabına yerleştirip 160 derecede 40 dakika kızartın. Çok yakmadan hem kuru hem de iyi pişmiş olmasını sağlayın. İstenirse yağda kızartılabilir. Soğuyunca ikram edin. Kıtır olacak ve tadına doyamayacaksınız. Baharatları da piştikten sonra ekleyebilirsiniz ya da mısır ununun içine eleyip harmanlayabilirsiniz.
Fotoğraf "Vicdani" tarafından gönderildi. 16.04.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc134309
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
952 defa indirildi / yazdırıldı
Yufka
Eritilmiş tereyağı
Yumurta akı, çırpılmış
Ayçiçeği tohumu
Keten tohumu
Haşhaş tohumu
Susam tohumu
Tuz
Bir kase içinde örneğin 3 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu, 1yemek kaşığı keten, 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu, 1 temek kaşığı susam tohumu şeklinde karıştırın. İlk yufkayı serip eritilmiş tereyağını fırça ile sürün.İkinci yufkayı kapatıp onunda üzerine çırpılmış yumurta akını sürün.Üçüncü yufkayı yağlayıp da kapatıp kare kare kesip tohumları serpin. Önceden ısıttığınız fırında yufkaları altın sarısı renk alana dek pişirin.