Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Yufka Ekmek (Adana) (2 adet - 12,999 defa bakıldı)

Yufka Ekmek (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufka Ekmek (Adana)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc104181
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015
2,295 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı

Un
Su

Yeteri miktarda un, suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Hamurdan küçük küçük beziler alınarak büyük yuvarlaklar halinde oklavayla açılır. Saç üzerinde pişirilir.

Not: Yufka ekmek bir çok kadının yardımlaşmasıyla yapılır. Ekmekler yenileceği zaman üzerine hafif su serpilerek katlanır. Yumuşayınca yenir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.01.2024


Yufka Ekmek (Sac Ekmeği) (Adana)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164277
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2022
207 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Arslantaş

Yarım un torbası beyaz un
1 kilo kara un (buğday unu)
Ilık su
Tuz

Hamur akşamdan yoğurulmak için toplanılır.
Evin avlusunda ya da aşağı bir yerde toprağın üstüne hasır serilir hasırın üstüne İtağa denilen dikilmiş büyük bir muşamba serilir içine teşt (leğen) konulur bakır olursa daha iyi olur.
Daha sonra içine yarım torba beyaz un iki tas kadar da kara un katılır.
Yavaş yavaş su eklenir sırayla yoğurulur.
Tuzu eklenir iyice kıvam aldıktan sonra yumruk şeklinde kesilip bezelenir.
Bezelenen hamur mısır ununa batırılır teşte dizilir.
Sabah da toplanır hamur bitene kadar açılır kamış sepetlere üst üste dizilip mutfağın bir köşesine altına yükselti konularak kaldırılır.






Yufka Ekmek (Adana) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Yufka Ekmek (Adana) 12,999 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası