Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Yufkalı Kadayıf (9 adet - 226,869 defa bakıldı)

Yufkalı Kadayıf


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufkalı Kadayıf Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164909
Gönderme Tarihi: 17.May.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
250 gram tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım kilo taze tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
4. 5 su bardağı su
4. 5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için her tatlıda olduğu gibi şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
Tereyağını eritin, ılık hâle gelince tel kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfı didikleyin ve tereyağı ile karıştırın. Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş cevizi ekleyin, iyice harmanlayın.
Hazır yufkayı tezgâha yayın. Yuvarlak kısımları içe doğru katlayın. Yufkanın başına tel kadayıf içini uzunlamasına koyun. Sıkı bir şekilde sararak rulo yapın. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin, yağlanmış fırın tepsisine sıkı bir şekilde dizin. Bütün sarmalar hazır olunca, tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin, hafif pembe renkte pişirin. Fırından çıkan yufkalı sarmaları biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 1. 5 saat sonra servis yapılabilir.



Yufkaya Sarılı Tel Kadayıf Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163554
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı




2 böreklik yufka
400 gram tel kadayıf
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Hafifçe ılındıktan sonra tereyağının yarısından fazlasını tel kadayıfların üzerine gezdirip elinizle iyice ovalayarak yağı kadayıflara bulayın. Yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti sıcak yufkalı kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.


Yufkaya Sarılı Tel Kadayıf

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157457
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021
335 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram tel kadayıf
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Hafifçe ılındıktan sonra tereyağının yarısından fazlasını tel kadayıfların üzerine gezdirip elinizle iyice ovalayarak yağı kadayıflara bulayın. Yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti sıcak yufkalı kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.



Yufkalı Tel Kadayıf

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc114441
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,387 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
250 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
100 gr tereyağı
Toz antep fıstığı
Şerbet için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serin ve ortadan ikiye kesin.
Elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini su+sıvıyağ karışımı ile ıslatın.
Islattığınız yufkanın üzerine elinizle didiklediğiniz kadayıftan serpin.
Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin.
Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayın ve sıkıca sararak rulo yapın.
Ruloları 2 parmak kalınlığında kesin.
Kestiğiniz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin.
Her birinin üzerine tereyağı parçaları koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti iyice içine çektikten sonra tatlıyı bir servis tabağına alın.
Üzerine toz antepfıstığı serpin.



Yufkalı Kadayıf Sarması

aysel engin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc98339
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
1,800 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram tel kadayıf
1 çay bardağı ceviz
200 gram tereyağı
2 adet baklava yufkası
3 bardak şeker
3 bardak su
4 damla limon suyu

Tereyağı eritilip kadayıfın üstüne dökülür iyice karıştırılır yufka serilip üstüne kadayıf yayılır ceviz serilip rulo yapılır bir santim eninde kesilir tepsiye dizilir kızarana kadar pişirilir şeker su ile kaynatılıp limon eklenir ılık olarak tatlının üstüne dökülür.


Yufkalı Kadayıf

seyyare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc66470
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
2,440 defa indirildi / yazdırıldı




2 yufka
Yarım su bardağı su ve sıvıyağ
250 gr. kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr. tereyağı
Şerbet:
5 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
Yarım limon

Su ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz dört parçanın üzerine su ve sıvıyağ karışımıyla ıslatın. Kadayıfı elinizle didikleyin. Her bir yufkanın üzerini kadayıfla kaplayın. Üzerine ceviz serpip, rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.


Yufkalı tel kadayıf

Tulu Koşar
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17867
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
4,078 defa indirildi / yazdırıldı




8 kişilik Malzemesi
2 yufka,
500 gr tel kadayıf
6 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Süsleme için:
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın.
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın.
Antepfıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Tozşeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın.
Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antepfıstığı serpip servis yapın.


Yufkalı kadayıf sarması

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17139
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
3,317 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadayıf,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 su bardağı dövülmüş ceviz,
2 adet yufka,
2 çorba kaşığı tereyağı.
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker,
2 su bardağı su,
limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı tepsiye âlın. Elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı minik minik doğranmış tereyağını koyun. Yoğurun. Yufkanın 1 adetini düz bir zemine alın. üzerine kadayıfın yarısını yayın.
Dövülmüş cevizi ekleyin. Yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını da küp doğrayıp kadayıfların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Kadayıflar şerbeti iyice çekince servis yapın.


ML® Yufkalı Kadayıf Sarması için tıklayın



Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.04.2015


Yufkalı Kadayıf

PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc4610
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
5,328 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 adet yufka
1/2 kg. kadayif
200 gr. margarin
1 su bardagi ceviz
Serbeti için:
2,5 su bardagi toz seker

YAPILIŞ TARİFİ
Yufkayi düz bir zemine yayin. Margarini eritin. Yufkayi yaglayin. Kadayifi didikleyip, yufkanin üzerine yayin. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmis cevizi serpin. Rulo yapip, 1-2 saat dolapta bekletin. Rulolari 2,5 cm.
kalinliginda kesip, yaglanmis tepsiye dizin. Orta isili firinda 20 dakika kizartin. Süt ve sekerle serbet hazirlayin. Tatli ilik, serbet soguk olunca, üzerine dökün. Cevizle süsleyip servis yapin.






Yufkalı Kadayıf Tarifleri Güllaç Tarifleri



(9 adet Yufkalı Kadayıf 226,869 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort