|
|
Yufkalı Piliç |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30786
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2008
2,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 patates (kabuğu soyulup, zar biçiminde doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, her biri 4'e bölünmüş)
1 küçük havuç (kazınıp, boylamasına 4'e bölündükten sonra, 5 mm kalınlığında doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı adaçayı
1 küçük kabak (kazınıp, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Yufka malzemesi:
125 g un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
V4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı mısır nişastası
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince patatesleri koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika kızartın. Soğanlar, sarımsaklar, mantarlar, havuç parçaları, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ekleyip, karıştırarak 5 dakika pişirin. Adaçayı, kabak parçaları ve piliç parçalarını katıp, sık sık karıştırarak, kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup, 35 cl. (1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Erimiş mısır nişastasını ekleyip, koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin, iki tencereyi de ateşten alıp, mısır nişas-talı sosu, sebzelerin bulunduğu tencereye boşaltarak, iyice karıştırın ve bir kenara bırakın.
Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup, ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağını ve tuzu açtığınız çukura koyup, 5 çorba kaşığı kadar ılık su ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Mısır nişastasının 1 çorba kaşığını mutfak tezgâhına serpip, üstüne hamuru çıkararak, iyice esnekleşinceye kadar (en az 15 dakika) yoğurun.
Mutfak tezgâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip, hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar, yuvarlayın.
Fırınınızı 170°C ısıtın.Tereyağını bir tencerede eritip, mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürün. Sonra hamuru oklavayla 60 - 75 cm çapında, kâğıt inceliğinde bir daire halinde açın. Açtığınız hamuru 2'ye katlayın. Sonra yeniden 2'ye katlayarak, bir dairenin dörtte biri haline getirin ve bu katlanmış hamuru 27 cm çapında daire biçimi kesin. 4 cm derinlikte, 25 cm çapında bir fırın tepsisine harcı koyup, yuvarlak hamuru harcın üstüne yerleştirin. Tencerede kalan erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürüp, tepsiyi fırına vererek hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, bekletmeden servis yapın.
Not: Bu tarifte, yufkayı evde hazırlamak yerine, hazır yufka da kullanabilirsiniz.
|
Yufkalı Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43178
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün piliç
2 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çay fincanı rende kaşar peyniri
1 bütün piliç ve soğan 3 bardak su ile haşlanır. Soğan atılır. Piliç küçük parçalar halinde kemiklerinden ayrılır.
Sebzeler küp doğranıp piliç suyunda haşlanıp suyu süzülür. Piliç ve sebzeler harmanlanır.
Borcam yağlanıp yufka buruşturularak yerleştirilir.
Beşamel sos hazırlanır.(paket beşamel sos) Piliçli sebzelere katılır, yufkaların üzerine dökülür ve yufkanın kenarları kapatılır.
Üzerine kaşar peynir serpilip fırınlanır. (180 derece)
|
YUFKALI PİLİÇ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82707
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
1,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy patates
2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta
1 çorba kaşığı yağ
4 adet enginar
4 yaprak fesleğen
2 adet yumurta sarısı, çırpılmış
1) Patatesleri soyup zar gibi doğrayınız. Kaynar suda bir kere kaynatıp süzdürerek bir tavaya koyunuz.
2) İçine 1 kaşık yağı koyup patatesleri ilâve ederek fırında bir kere karıştırarak 10 dakika pişiriniz veya kapağını kapatıp ağır ateşte pişiriniz.
3) Sapsız olarak ayıklayıp kaynar limonlu suda 12 dakika haşlayınız.
2) Sonra enginarları sudan çıkarıp 2'e bölünüz, yumurtaların kabuklarını soyup ortadan 2'ye bölünüz. Ve muhafaza ediniz.
5) Hazırlamış olduğunuz piliçleri küçük bir güvece boşaltınız. Patatesleri, fesleğen yapraklarını ve enginarları, en üstüne de yumurtaları diziniz.
6) Hazırladığınız yağlı hamurdan 3 milim kalınlığında bir hamur açınız, güveçten biraz daha büyük ve geniş olarak hamuru kesiniz, güvecin kenarlarını yumurtalayınız ve hamuru güvecin üstüne kapatıp kenarlarını yandan bastırınız.
7) Hamurun bir kenarını hafif kaldırıp limonata kamışıyla biraz üfleyip hamurun şişmesini sağlayınız. Kamışı çıkarınız ve hamur kenarını hemen güvecin kenarına kapatıp yapışması için ucuna bastırınız.
8) Üzerini iyice çırpılmış yumurtayla bastırmadan dikkatlice yumurtalayınız ve orta hararetli fırında 8-10 dakika pişirip servis yapınız.
|
|
Yufkalı Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|