Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çulluk Tarifleri > Yufkalı Piliç (3 adet - 95,033 defa bakıldı)

Yufkalı Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufkalı Piliç

bitter
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc30786
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2008
2,583 defa indirildi / yazdırıldı




350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 patates (kabuğu soyulup, zar biçiminde doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, her biri 4'e bölünmüş)
1 küçük havuç (kazınıp, boylamasına 4'e bölündükten sonra, 5 mm kalınlığında doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı adaçayı
1 küçük kabak (kazınıp, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Yufka malzemesi:
125 g un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
V4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı mısır nişastası
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince patatesleri koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika kızartın. Soğanlar, sarımsaklar, mantarlar, havuç parçaları, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ekleyip, karıştırarak 5 dakika pişirin. Adaçayı, kabak parçaları ve piliç parçalarını katıp, sık sık karıştırarak, kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup, 35 cl. (1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Erimiş mısır nişastasını ekleyip, koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin, iki tencereyi de ateşten alıp, mısır nişas-talı sosu, sebzelerin bulunduğu tencereye boşaltarak, iyice karıştırın ve bir kenara bırakın.
Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup, ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağını ve tuzu açtığınız çukura koyup, 5 çorba kaşığı kadar ılık su ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Mısır nişastasının 1 çorba kaşığını mutfak tezgâhına serpip, üstüne hamuru çıkararak, iyice esnekleşinceye kadar (en az 15 dakika) yoğurun.
Mutfak tezgâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip, hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar, yuvarlayın.
Fırınınızı 170°C ısıtın.Tereyağını bir tencerede eritip, mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürün. Sonra hamuru oklavayla 60 - 75 cm çapında, kâğıt inceliğinde bir daire halinde açın. Açtığınız hamuru 2'ye katlayın. Sonra yeniden 2'ye katlayarak, bir dairenin dörtte biri haline getirin ve bu katlanmış hamuru 27 cm çapında daire biçimi kesin. 4 cm derinlikte, 25 cm çapında bir fırın tepsisine harcı koyup, yuvarlak hamuru harcın üstüne yerleştirin. Tencerede kalan erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürüp, tepsiyi fırına vererek hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, bekletmeden servis yapın.

Not: Bu tarifte, yufkayı evde hazırlamak yerine, hazır yufka da kullanabilirsiniz.


Yufkalı Piliç

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43178
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,120 defa indirildi / yazdırıldı




1 bütün piliç
2 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çay fincanı rende kaşar peyniri

1 bütün piliç ve soğan 3 bardak su ile haşlanır. Soğan atılır. Piliç küçük parçalar halinde kemiklerinden ayrılır.
Sebzeler küp doğranıp piliç suyunda haşlanıp suyu süzülür. Piliç ve sebzeler harmanlanır.
Borcam yağlanıp yufka buruşturularak yerleştirilir.
Beşamel sos hazırlanır.(paket beşamel sos) Piliçli sebzelere katılır, yufkaların üzerine dökülür ve yufkanın kenarları kapatılır.
Üzerine kaşar peynir serpilip fırınlanır. (180 derece)


YUFKALI PİLİÇ

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc82707
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
1,571 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet orta boy patates
2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta
1 çorba kaşığı yağ
4 adet enginar
4 yaprak fesleğen
2 adet yumurta sarısı, çırpılmış

1) Patatesleri soyup zar gibi doğrayınız. Kaynar suda bir kere kaynatıp süzdürerek bir tavaya koyunuz.
2) İçine 1 kaşık yağı koyup patatesleri ilâve ederek fırında bir kere karıştırarak 10 dakika pişiriniz veya kapağını kapatıp ağır ateşte pişiriniz.
3) Sapsız olarak ayıklayıp kaynar limonlu suda 12 dakika haşlayınız.
2) Sonra enginarları sudan çıkarıp 2'e bölünüz, yumurtaların kabuklarını soyup ortadan 2'ye bölünüz. Ve muhafaza ediniz.
5) Hazırlamış olduğunuz piliçleri küçük bir güvece boşaltınız. Patatesleri, fesleğen yapraklarını ve enginarları, en üstüne de yumurtaları diziniz.
6) Hazırladığınız yağlı hamurdan 3 milim kalınlığında bir hamur açınız, güveçten biraz daha büyük ve geniş olarak hamuru kesiniz, güvecin kenarlarını yumurtalayınız ve hamuru güvecin üstüne kapatıp kenarlarını yandan bastırınız.
7) Hamurun bir kenarını hafif kaldırıp limonata kamışıyla biraz üfleyip hamurun şişmesini sağlayınız. Kamışı çıkarınız ve hamur kenarını hemen güvecin kenarına kapatıp yapışması için ucuna bastırınız.
8) Üzerini iyice çırpılmış yumurtayla bastırmadan dikkatlice yumurtalayınız ve orta hararetli fırında 8-10 dakika pişirip servis yapınız.






Yufkalı Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri



(3 adet Yufkalı Piliç 95,033 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort