MasterChef
Mantı için (hazır da kullanabilirsiniz):
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Yaklaşık 3 yemek kaşığı su
Bir tutam tuz
İç harcı:
150 g kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, pul biber
Çorba için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
6 su bardağı et veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, nane, pul biber
Un, yumurta, su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru açın, minik kareler kesin. İç harçla doldurup bohça gibi kapatın. Dilerseniz hazır mantı da kullanabilirsiniz.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Salçayı kavurun. Üzerine et veya tavuk suyunu ekleyin. Kaynayınca mantıları ilave edin. Ardından haşlanmış nohutları da ekleyin.
Tuzunu kontrol ettikten sonra çorbanız kıvam alıncaya kadar pişirin. En son kuru nane ve pul biberle lezzetlendirin.

|