|
Yulaf Kaplı Kek |
|
obur
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103339
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
2 çay bardağı pekmez
2 adet rendelenmiş havuç
4 yumurta
2 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı parça çikolata
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakalın suyu
Kaplaması için:
1,5 su bardağı yulaf
2 yumurta akı
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine yağı, pekmezi, suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip bu karışımın içine ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olunca önce kalıbı yağlayın ve yumurta akını süzüp üzerine bol yulaf serpin. Bu şekilde hazırlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Portakalın suyu ve kabuğunu ve irice doğranmış ceviz içlerini isterseniz de çikolata parçalarını ekleyip karıştırarak üzerine döküp bırakın. Bu şekilde 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir. Sonra servis tabağına alıp ikram edin.
|
Yulaf Kaplı Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc89046
Gönderme Tarihi: 09.May.2013
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 limon
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı badem
1 su bardağı yulaf
1 çay bardağı parça çikolata
2 çay bardağı kuru üzüm
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Rendelediğiniz limon kabuğunu ekleyin. Limon suyunu yoğurtla karıştırın ve karışımın içine ilave edin. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya koyup karıştırın. Kıyılmış çiğ badem ile yulafı yağlanmış unlanmış bir kabın içine yayın. Üzerine kek harcını boşaltın, parça çikolataları ve kuru üzümleri serpiştirin. 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca ters çevirin. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|
|