Kısa URL: https://ml.md/lc140518
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
514 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı yulaf unu
5 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon kabuğı rendesi
9 çorba kaşığı toz şeker
Evvela toz şeker ve yumurtalar çukur bir kabın içine alınır. Mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpılır. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ilave edilir, bir kaç tur daha çırpılır. Elenmiş arpa unu, limon kabuğu rendesi tuz ve karbonat da katılır. Tahta kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştırılır. Yağlanmış küçük tepsiye dökülür. 165 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra kare kare kesilir ve ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc156912
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kepek
1/2 su bardağı şeker
1 1/2 su bardağı un
1 1/2 su bardağı süt
1/3 su bardağı likit yağ
2 yumarta
2 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı karbonat
Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırınız.
Yağlanmış 28 cm’lik bir pasta kalıbına dökünüz ve önceden ısıtılmış fırında (250°) 25-30 dk pişiriniz.
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Vanilya
1 adet yumurta
Yarım su bardağı frambuaz ve çilek
Dilediğiniz miktarda ceviz ya da fındık
Tatlandırmak için:
2 yemek kaşığı agave şurubu ya da bal
Üzeri için:
Bitter çikolata ve yaban mersini
Öncelikle 1 tatlı kaşı tereyağı ile sufle kabınızın her yerini yağlayın.
Bitter çikolata ve yaban mersini haricinde tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız pişirme kabına aktarın.
180 derece fanlı fırın ayarında 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
Yulaf kekinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bal veya agave şurubu dökün.
Son olarak bitter çikolata ve yaban mersiniyle süsleyerek servis edin.