Yukarıda verilen malzemelerin hepsi aynı anda bir kap içinde çırpılır. Hazırlanan karışım kısık ateşte katılaşana kadar, sürekli karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınan helvanın üzerine istenirse bir tatlı kaşığı toz şeker katılarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc145920
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2019
684 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Malzemelerin hepsini bir kaba koyup çırpın.
Hazırlanan karışımı bir tavaya dökün ve kısık ateşte katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişmiş helvayı ocaktan alıp servis tabağına koyun.
Helvanın üzerine isterseniz bir tatlı kaşığı toz şeker dökerek servis yapın.