Kısa URL: https://ml.md/lc145882
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019
1,438 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
3-4 tane yumurta
½ kg un
3-4 yemek kaşığı irmik
Üzeri için:
Antepfıstığı
Hindistancevizi
Ceviz
Tencerenin içerisine şeker ve yumurta konularak karıştırılır.
Süt ve sıvı yağ ilave edilip, karıştırılır.
Kaynamaya başlayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
Kaynamaya başlayan karışıma elenmiş un ve irmik ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Sürekli karıştırılarak un kokusunun gidip koyulaşması sağlanır.
Helva kaşığa ve tencereye yapışmayıncaya kadar kavurma işlemine devam edilir.
Tencereye yapışmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alınarak kaşıkla şekillendirilir.
Servis tabağına alınarak üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi, çam fıstığı vb. ile servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc118793
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,333 defa indirildi / yazdırıldı
Gülsüm Narlı
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
½ su bardağı su
Önce yumurta, yağ, su ve şeker bir kapta karıştırılır. Un eklenip biraz daha karıştırdıktan sonra genişçe bir teflon tencereye dökülür. Kısık ateşte sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tarçın ve isteğe göre kremalı sos dökülüp servis edilir.