6 yumurta
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze sarımsak
1 demet taze nane
4 yemek kaşığı un
Tuz
Kırmızı pul biber
Domates sosu için;
2 domates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yumurtaları geniş bir karıştırma kasesinde çırpın. Çok ince kıydığınız sebzeler ve unu ilave edin.
Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp harç kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Bir yumurta pişirme ya da özel öcce tavasının göz yerlerine ay çiçek yağı dökün.
Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa ilave edin. Her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresine alın. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc44871
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
4,684 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
6 yumurta
1 kg. taze soğan
2 demet maydanoz
250 gr. taze sarımsak
1 demet taze nane
1 yemek kaşığı un
Toz kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Malzemeler (maydanoz, soğan, sarımsak ve nane) çok ince doğranır. Toz biber, kimyon, karabiber ve tuzla ince doğranan malzeme harmanlanır. Un ilave edilip yumurtalar kırılarak karıştırılır. Mücver tavasında kızartılmış zeytinyağına kaşık kaşık koyarak her iki tarafı ayrı ayrı kızartı!ır.
Not: İçine suyu sıkılmış patates rendesi konulursa daha gevşek olur.