|
Yumurta Sosu (Beşamelden) |
|
yeni gözde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc27888
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2008
2,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 ml beşamel sos
100 ml çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
50 gr. tereyağı
4 adet katı doğranmış yumurta
1 çay kaşığı karabiber
Sıcak beşamel sosa tereyağı ve kremayı katıp iyice karıştırın. Doğranmış küp şeklinde yumurtaları ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip sosu kontrol edin. Sosa biraz kırmızı toz biber ekleyerek sosu tamamlayın.
Not: Bu sos haşlanmış balıklar ile servis edilmektedir.
|
YUMURTA SOSU |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70983
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2011
4,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (katı pişirilip, doğranmış)
1+1/4 su bardağı beşamel sos
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve kaşığı hindistancevizi
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
6 çorba kaşığı krema
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
Beşamel sosu orta boy bir tencereye boşaltıp tuz, karabiber, hindistancevizi ve pul kırmızıbiberi katınız. Krema, limon suyu, doğranmış yumurta ve taze soğanı da ekleyip, iyice karıştırınız.
Tencereyi orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sosu ısıtınız. Sos ısınınca tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sos kasesine boşaltarak, servis ediniz.
Not: Yumurta sosu, buğuda yada ızgarada pişmiş balığın yanında servis etmek için mükemmel bir sostur.
|
|