Kısa URL: https://ml.md/lc31567
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
5,096 defa indirildi / yazdırıldı
Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
12 adet yumurta
2 yemek kaşığı un irmiği
5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
12 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrılarak farklı kaplara konulur. Yumurtanın beyazı kar rengini alacak şekilde çırpılır ve koyulaştırılır. Yumurtanın sarısı da ayrı bir kapta iyice çırpılır ve yumurtanın beyazına katılır. 2 kaşık un irmiği ilave edilerek karıştırılır. Yağlanmış kalıplara dökülerek önceden kızdırılmış fırına sürülür. 150 C’de 35 dakika pişirilir ve soğutmaya bekletilir. Bir tencereye 4.5 su bardağı su konur ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra 5 su bardağı şeker ilave edilir. Koyuluncaya kadar kaynatılır. Şerbet soğutulmaya alınır. Tatlıya şerbet ılık olarak ilave edilir ve servise sunulur.
12 yumurta
6 yemek kasığı un
1 tatlı kasığı toz seker
Şerbeti için:
4 su bardağı seker
3 su bardağı su
Yumurtaların akı ve sarısı ayrılarak yumurta aklarının içerisine 1 tatlı kasığı seker konup, kar haline gelinceye kadar çırpılır (Tencere ters çevrildiğinde karışımın dökülmemesi gerekir). Yumurta sarıları biraz çırpıldıktan sonra yumurta akının içerisine katılıp iyice çırpılır, ardından un konularak iyice yedirilir. Bunlar hazırlanırken diğer tarafta kullanılacak tepsinin içine kızdırılmış tereyağı konularak tepsi yağlanır. Yağlanan tepsinin içine karışım dökülerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. Fırında hiç açılmadan 170 ºCde 45 dakika pişirilir. Başka bir kapta hazırlanan sıcak şerbet dökülerek hafif soğuması beklenir ve servis edilir.