|
|
Yumurta Tatlısı |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc4060
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 Yumurta
1 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Yoğurt
1 Çay Bardagi Siviyag
SERBET IÇIN:
1 Çay Fincani Tozseker
2 Çay Fincani Su
1 Tutam Toz Safran
YAPILIŞI
Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani ilave edip karistirin ve sogumaya birakin. Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitip hazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünü de pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halinde
dilimleyin. Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbeti çekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin.
|
Yumurta tatlısı |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17196
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
3,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta,
2 çorba kaşığı yoğurt,
yarım cay bardağı sıvıyağ,
1 cay kaşığı karbonat,
1 su bardağı un,
yarım su bardağı hindistancevizi,
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ,
Şerbeti için:
3.5 su bardağı tozşeker,
4 su bardağı su,
5 damla limon suyu
Hazırlık olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencerede 3.5 su bardağı tozşeker ve 4 subardağı suyu kaynatın.
Şerbeti koyulaşmadan ocaktan alın. 5 damla limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Derince bir kaseye 4 adet yumurtayı 2 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çay kaşığı karbonatı ve yarım çay bardağı sıvıyağı koyup iyice karıştırın. 2 su bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız boza kıvamındaki hamurdan, yağın içine kaşık kaşık atın. Çevirerek kızartın.
Tavadan aldığınız tatlıları soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın. Tatlılar şerbeti çekince, hindistanceviziyle süsleyip servis yapın.
|
Yumurta Tatlısı |
|
hacı geldi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc145883
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019
846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
4 yumurta
3 su bardağı + 1 kahve fincanı irmik
4 su bardağı un
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı tepeleme şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker (1 kg )
1 limon
4,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı su ile 2 yemek kaşığı şeker eritilir.
250 gram tereyağı tavada eritilir.
Eritilen şekere tereyağı ve 4 yumurta sarısı eklenerek karıştırılır.
Bu karışıma un, irmik, kabartma tozu, yumurta akı, vanilya ilave edilir; karışım yoğrulur.
Köfte şekli verilerek tepsiye dizilir, 180 derece fırında pişirilir.
1 su bardağı şeker 1 su bardağı su ve bir iki damla limon ile 5 dakika kaynatılır.
Sulu kıvamda bir şerbet hazırlanır.
Ayrı bir kapta, 4 bardak şeker 3,5 bardak su ve 4-5 damla limon ile 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan tatlıya önce sulu kıvamda olan şerbet (az olan şerbet) sonra diğer şerbet ilave edilir.
Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
|
|
Yumurta Tatlısı Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri
|
|