Kısa URL: https://ml.md/lc75246
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram mevsim yeşillikleri
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 yumurta
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet lavaj ekmeği
Yarım demet nane, maydanoz, dereotu
Mevsim yeşillikleri iyice yıkayın ve kurulayın. Maydanoz ve nane yapraklarını da yıkayıp irice doğrayın. Dolmalık fıstığı yağsız bir tavada 1 dakika kavurun. Lavaş ekmekleri üçgen şeklinde kesip fırında kızartın. Yumurtaların da haşlayıp soyun. Tüm malzemeleri salata kasenin içinde karıştırıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip yumurtaları üzerine dizin. Taze olarak bekletmeden tüketin.
Kısa URL: https://ml.md/lc115810
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
1,323 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 küçük kuru soğan ya da 2-3 sap yeşil soğan
5-6 dal maydanoz
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
Taze nane, Taze fesleğen, Taze kekik
1 limon suyu
2-3 kaşık zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Yumurtaları haşladıktan sonra küçük küçük doğrayalım. Soğan ve yeşilliklerle karıştırıp baharatlarını ve sosunu ekleyerek servis yapalım.