|
|
Yumurtalı Et Sarması |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12092
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
2,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
İnce dövülmüş 4 dilim biftek, (Süt danasından)
4 dilim jambon,
4 yaprak adaçayı,
4 haşlanmış yumurta,
1 bardak et suyu,
30 gram tereyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: İyice dövülmüş biftek dilimlerinden her birinin üzerine birer tane jambon dilimi oturtun. Haşlanmış yumurtaları ve adaçaylarını da teker teker jambonların üstüne yerleştirdikten sonra her birini rulo biçiminde sarın, ince bir iplikle rosto bağlar gibi bağlayın.
Sonra bu et sarmalarını tereyağı ve yeteri kadar tuz ve karabiberle birlikte bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yüksek ısılı ateşte sarmaların her yanını kızartın. Üzerine et suyunu katarak hafif ısılı ateşte etleri iyice pişirin.
Etler pamuk gibi olunca sarmaları tavadan süzerek çıkarın ve buzdolabına koyun. Servis saatine kadar orada saklayın. Servis yapılacağı vakit dolaptan çıkarın ve yumurtalarının görünmesini sağlamak için uzunlamasına ortalarından kesin ve servis tabağına yerleştirin. Çevresini domates ve biber dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın.
|
YUMURTALI ET SARMASI |
|
altın kafes
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc49144
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim ince biftek (dövülmüş)
2 dilim jambon
2 yaprak adaçayı
2 yumurta (haşlanmış)
1/4 bardak et suyu
15 gr tereyağı
yeterince tuz
karabiber
Biftek dilimlerinin üzerine jambon dilimleri konur. Haşlanmış yumurta ile adaçayı yaprakları ilâve edilip, rulo biçiminde sarılır, bağlanır. Tuz, tereyağı ve karabiberle birlikte yüksek ısılı bir fırında kızartılır. Üstüne et suyu ilâve edilerek 10 dakika daha pişirilir. Domates ve biberle servis yapılır.
|
|
Yumurtalı Et Sarması Tarifleri Et Yemekleri
|
|