|
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI |
|
çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc55000
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
6,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr taze yeşil fasulye
50 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
4-6 adet yumurta
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra birer santim boyunda dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Diğer taraftan, soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Yağı geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte eritin ya da kızdırın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri katıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.Tuz ve biberleri katın.
Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
|
Yumurtalı Fasulye Kavurma |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22484
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
5,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr taze fasulye
250 gr pırasa
4 çorba kaşığı tereyağı (60 gr)
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın ve çapraz küçük parçalar halinde (Baklavaya benzer şekilde) kesin. Tuzlu suda, ağzı kapalı bir tencerede, 15 dk kadar haşlayın. Fasulyelerin fazla yumuşamamalarına dikkat edin.
Pırasayı çok ince doğrayın.
Tereyağını büyük bir tavada eritin ve doğranmış pırasayı ekleyip, 2-3 dk sote edin.
Haşlanmış taze fasulyeyi de ekleyip, 10 dk daha kavurmaya devam edin.
Yumurtaları el mikseriyle çırpın ve pırasalı fasulye karışımına ilave edip, 3-4 dk daha, devamlı karıştırarak, pişirin.
Tuz ve karabiber katıp, hemen servis yapın.
|
Yumurtalı Fasulye Kavurması |
|
saibe
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc93917
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2013
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram taze fasulye dondurulmuş
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağda soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve buraya yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alın. Servis yapın.
Not: Yumurtalı taze fasulyeyi isteğe göre sabah kahvaltıda da ikram edebilirsiniz.
|
Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166272
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram taze fasulye
Soğuk su
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 adet yumurta
Fasulyeleri temizleyip istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştırdıktan sonra yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri, soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine ilave edelim, pişene kadar karıştıralım. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alalım ve servis edelim.
|
Yumurtalı Fasulye Kavurması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179330
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
45 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dondurulmuş fasulye (taze de olabilir)
2 orta boy soğan
2 yumurta
Pul biber
Tuz
Soğanları doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, içine yumurtayı kırıp yumurta pişmeden pul biberini ve fasulyesini koyuyoruz ,yavaş yavaş karıştırıyoruz, her yerine yumurta gelecek şekilde tuzunu da atıp o içindeki kendi suyunu çekecek şekilde pişiriyoruz, 5 veya 10 dk sonra yemeğe hazır.
|
|