|
Yumurtalı Patlıcan Kızartması |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71331
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kalın kemer patlıcanı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartma yağı
Patlıcanlar yollu soyulur, 1 santin kalınlığında, yvarlak dilimlenir. Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz ve karabiber eklenir, çırpılır. Patlıcan dilimleri yumurtaya batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
|
Yumurtalı Patlıcan Kızartması |
|
bedri
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118616
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
925 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta büyüklükte patlıcan
Biraz un
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanların kabuğunu tümüyle soyun. 1 santim kalınlığında, halkalar halinde doğrayın, öte yanda yumurtayı köpürünceye kadar bir kapta çırpın. Kızartma yağını da genişçe bir tavada kızdırın. Şimdi patlıcan dilimlerini önce una, sonra da yumurtaya bulayarak, kızgın yağda, her iki tarafı altın sarısı bir renk alıncaya dek kızartın.
|
|