Pırasaları yeşil saplarından ayırarak kalan kısmı çok ince şekilde doğrayın. Tencereye yeterli sıvıyağ döktükten sonra pırasaları iyice kavurun, sonra üzerine süt döküp 1-2 dakika daha kaynatın. Üzerine biraz nane, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaları üzerine kırdıktan sonra kara biberi dökün ve tencerenin kapağını kapatarak yumurtaların katılaşmasını bekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc74428
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
3,559 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg pırasa
1 yeşil soğan ve taze sarımsak yaprakları
1 çorba Kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 Adet yumurta
1 kase yoğurt
Tuz
Karabiber
Pırasaları incecik doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağında kavurun. Rengi dönünce üzerine doğranmış salça, taze soğan ve sarımsağı doğayarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Pişince üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince servis tabağına çıkarın. Ortasını açarak yoğurt ile servis yapın.