Kısa URL: https://ml.md/lc92304
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılır)
3 dal dereotu
100 gr. un
50 gr. nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 gr. susam
100 gr. krema
150 gr. taze krem peynir
250 gr. salatalık
1 demet frenk soğanı
150 gr. somon füme
Tuz
Biber
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı çırpın. Dereotunu ince kıyın, yumurta sarılarıyla karıştırın ve beyazlarına ekleyin. Un, nişasta ve kabartma tozu ilave edip karıştırın.
Hamuru, yağlı kağıt serili tepsiye yayın, üstüne susam serpin.
200° C'de ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirin.
içi için: Krema ve peyniri karıştırın. Salatalıkları alacalı soyun ve küp doğrayın. Frenk soğanlarını halka doğrayın ve ikisini de peynire ilave edin. Somonları da ekledikten sonra tuz ve biber ile tatlandırın. Hamuru, 12 adet kareye kesin. Kareleri de çapraz ikiye kesin. Üçgenlerin yarısına, peynirli karışımından sürün ve diğer üçgenleri üstüne kapatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc114579
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2016
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı hardal
100 gr. tereyağı
2 dilim somon füme
2 kaşık taze anason
2 adet yumurta
4-5 adet kornişon turşusu
1 adet büyük sandviç ekmeği
Hazır hardalla tereyağını ezerek iyice karıştırın. Yumurtaları haşlayın. Lop yumurtaların sarılarını da ezerek karışıma ilave edin. Lop yumurtaların beyazlarını küçük küçük kesin. Karışımı sandviç ekmeğinin üstüne sürün. Üzerine somon fümeleri koyun. Yumurtanın beyazları, anason ve turşu dilimleri ile süsleyin.