Kısa URL: https://ml.md/lc10256
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme :
2 tane yeşil salata
16 tane zeytin
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 limon iri «Yarım fincan sirke de olabilir»
Yarım fincan zeytinyağı
4 adet kırmızı turp
1 demet taze soğan
Yapılışı:
Soğanlar ve salatalar yaprakları ayıklanarak bir geniş ve derin kaba konur. Üzerlerine bir avuç kadar tuz serpilip bol su da konarak bir müddet bekletilir. Bu tuzlu suda toprağını iyice bırakan salata yaprakları ayrıca adeta teker teker akar su altında iyice yıkanarak bir tabağa alınır. Turplar da aynı şekilde dikkatle yıkanıp kılcal kökleri ve yaprak kısımları temizlenip dörde bölünür. Zeytinler de çekirdekleri çıkarılıp hazırlanır. Yumurtalar kaynar suya atılıp on dakika sonra katı pişmiş olarak alınır. Soyulup dilimlenerek yeşil salataların üzerine yerleştirilir. Zeytinler ve doğranmış soğanlar da konur, turplar ile süs yapılır. Hepsinin üstüne sirke veya limon suyu zeytinyağı karışımı gezdirilip tuzu da ilâve edilerek servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc67985
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
Yarım paket Akdeniz yeşilliği
3 çorba kaşığı mayonez
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kapari
3 dal dereotu
Tuz
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirin. Bir kapta, mayonez, limon suyu ve sıvıyağı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Kapari ve tuz serpin. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.