|
Yumuşak Kurabiye |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65131
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
3,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kaynar su
1 su bardağından az toz şeker
Bir tutam tuz
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
4 adet yumurta akı
100 gr. çikolata
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yumurta sarılarını bir kapta sıcak suyla çırpıp köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da çırpıp çikolata parçaları ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın, üzerine zeytinyağı sürün. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
|
Yumuşak Kurabiye |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65959
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka
İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp, yarısını yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. İçi için, margarini eritin, küçük doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyin, yufkanın üzerine yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin, yumurtalı karışımı sürüp, sarkan yufkayı kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.
|
Yumuşacık Kurabiye |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69404
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
3,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2.5 çay bardağı şeker
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurtayı kırın. Diğer yumurtanın sarısını kırın beyazını ayırın.margarin (oda sıcaklığında), sıvı yağ, yoğurt, şeker ve en son unu ekleyerek hamur elde edin. (ben 13 çay bardağı koydum. Çay bardağım küçüktü. hamuru ceviz büyüklüğünde yapın. Üzerini fazla bastırmadan yağlanmış tepsite dizin. Yumurta akını sürün sonra ortasına cevizi dökün en son toz şeker serpin. Önemli olan yumuşak bir hamur elde etmek o yüzden unu fazla koymayın ki kurabiyeler de yumuşak olsun.
|
|