|
Yumuşak Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52822
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eylem Ceylan
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çay kaşıgı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Tuz
Kırmızı toz biber
Yumurta sarısı
Ilık süt ve ılık su da Yuva Yaş Maya eritilir. Ve diğer malzemelerle karıştırılıp dinlendirilir. İstenilen şekil verilip iç malzemesi konulup kapatılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu atılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.02.2024
|
Yumuşak Poğaça |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140596
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
810 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı oda ısısında ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta (Birisinin sarısı üzeri için kullanılacak)
Hazırladığınız boş bir kaba bir paket mayanızı ufalayanız ve üzerine bir su bardağı suyu ilave edin. Daha sonra iki tatlı kaşığı toz şeker dökerek karıştırınız. İyice karıştırdıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz, iki adet yumurtadan bir tanesini, bir su bardağı sıvı yağı ve diğer malzemeleri kabın içerisine boşaltarak karıştırıp yavaş yavaş un ilave ediniz. Toplamda 5.5 su bardağı ya da 6 su bardağı un ilave ediniz.
Hamur haline geldikten sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakınız. Mayalandıktan sonra poğaça yapımına başlayabilirsiniz. Poğaçaları hazırlarken ellerinizi yağlamayı unutmayınız. Poğaçanın arasında istediğiniz bir peyniri ilave edebilirsiniz.
|
Yumuşaçık Poğaça |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146908
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
150 gram rendelenmiş beyaz peynir
10 dal maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Hamur için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Yumuşak Poğaça |
|
sosyal
Aşçı
Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151199
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
498 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
7 su bardağı kadar un
Dilediğiniz bir iç malzemesi
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam ya da çörekotu
Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın.
Maya eriyene kadar elinizle karıştırdıktan sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeyi çırpma teliyle homojen bir hale gelene kadar çırpın.
Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru nemli bir örtünün altında 40 dakika kadar mayalandırın.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp ortalarına dilediğiniz malzemeyi koyun ve elinizle yuvarlayın.
Poğaçaları yağladığınız tepsiye yerleştirin ve bir süre de tepside mayalandırın.
Ardından fırçayla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörekotu serpin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tepsiyi fırına verin ve poğaçalar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp biraz ılınınca servis edin.
|
Yumuşacık Poğaça |
|
sanık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153371
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 çay bardağı un
75 gram tereyağı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı süt
Çörekotu
2 adet yumurta sarısı
Bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı koyun.
Ocakta ılık olacak şekilde ısıtın.
Ilık karışımı karıştırma kabına dökün.
2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp biraz yoğurun.
Bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin.
Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca, ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.
Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalayarak koparın.
Ardından poğaçalara şekil verin.
Daha sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin.
Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin.
İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.
Poğaçaların üzerine sürün.
Daha sonra üzerine çörekotu serpin.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Yumuşak Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157640
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
409 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
İlkönce yoğurma kabının içine yaş mayayı alalım.
Üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave ederek mayanın aktifleşmesini sağlayalım.
1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin.
1 tatlı kaşığı tozşeker de katıp çırpma teliyle karıştıralım.
Daha sonra 2 yumurtanın birisinin sarısını bir kenara ayırarak karışımın içine koyalım.
Unumuzu eklemeden önce bu karışımım iyice karıştıralım.
Daha sonra unun bir kısmını dökelim ve yoğuralım.
Kalan unu da dökerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edelim.
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edelim.
Hamurun mayalanması için üzerini kapatıp 30 dakika ılık bir ortamda bırakalım.
Mayalanmış hamurumuzdan bezeler kopartarak şekil verelim.
Arzu ederseniz içine peynir, kıyma vs. koyabilirsiniz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 160 derecede 30-35 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır.
|
Yumuşacık Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160279
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
1,5 paket kabartma tozu
İçi için:
1 kase ufaltılmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
Susam
Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alın.
Ardından azar azar unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince kıyın.
Peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım -ay şeklinde kapatın.
Kapattığınız kısıma çatalla bastırarak çizikler atın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
|
Yumuşak Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163980
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2022
345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
4 kaşık yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurtanın beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya veya yaş maya
Malzemeleri koyduğunuz kabın içerisine, alabildiğine un koyun. Göz kararı koyacağınız unu bir anda değil, azar azar koyarak yoğurun ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın.
Hamurun üzerini streç film ve havlu ile örtün ve kabarmasını bekleyin. Poğaça püf noktası olarak belirtmek gerekirse, malzemeleri, yani hamuru bir gece öncesinden hazırlayıp buz dolabına koyarsanız, daha güzel bir poğaça hamuru elde etmiş olursunuz.
Kabaran hamuru kabından çıkarıp elinizde toparlayın ve duruma göre eşit parçalara bölün. Büyüklüğün tercihinize göre en az 15 adet parçaya bölebilirsiniz.
Hamur parçalarını yuvarladıktan sonra bir kenarda bekletin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklarla poğaça hamurlarını yerleştirin.
Bu aşamada, tercihinize göre puf puf yiyeceğiniz poğaçanın içine peynir, patates ya da istediğiniz herhangi bir şeyi koyabilirsiniz.
Tepsi üzerine aralıklarla dizilen poğaçaların üzerine temiz bir bez örtün ve yaklaşık 40 dakika daha bekletin. Eğer vaktiniz kısıtlıysa 50 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika da bekletebilirsiniz.
Daha önceden ayrılına yumurta sarılarını, yemek fırçası yardımıyla yumurta sarısını güzelce sürün.
Yumurta sürüldükten sonra fırına verebileceğiniz gibi, üzerine çatal ile pastane poğaçası görünümü elde etmek için çizgiler çekebilirsiniz.
Altı ve üstü daha önceden 200 derecede ısıtılmış poğaçalar fırına verilir. Fırından fırına değişiklik gösterecek olan poğaçalar, 18-20 dakikada pişmiş olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, poğaçaların üzerinin kızarmış olmasıdır.
|
Yumuşak Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170559
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Tam Buğday Unu 1 Kilogram
Sofra Tuzu 20 Gram
Toz Şeker 75 Gram
Yumurta 3 Adet
Margarin 500 Gram
Yaş Maya (gram) 100 Gram
Unu leğene koy, tuz, şeker, oda sıcaklıgında yumuşatılmış margarini at, yumurtayı kır, mayayı 1 çay bardagı suda aç, içine at.
Sütle yogurmaya başla, kulak memesi yumuşaklıgına geldiginde bırak, 7.8 dk dinlendinlendir.
O arada 180 derecede fırını ısıtmaya başla tepsilerin altlarını yağla.
Hamuru işlemeye başla ister peynirli ister çikolatalı yap tepsilere diz, şekillendirmeyi kendin tasarla, üstüne yumurta sür, 3.5 dk mayalansın hamur sonra fırına sür pişir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.02.2024
|
Yumuşak Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174490
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağından bir parmak fazla sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yeteri kadar un
Arası için:
Peynir veya kaşar
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Poğaça tarifini denerken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ilık süt, su ve sıvıyağı yoğurma kabına alın ve karıştırın.
Ardından mayayı ekleyin ve içerisinde elinizle karıştırarak eritin. Yumurta, şeker ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş unu da ilave edin.
Ele yapışan bir hamur olması gerekiyor. Çok un koyarsanız poğaça sert olur.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayın.
Hamuru bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle hafif bastırıp açarak arasına peynir koyun ve kapatın. Tepside de 20 dakika mayalandırın.
Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Fırınınızın ayarına göre 180 veya 200 derecede kızarana kadar pişirin. Poğaçalar beslenme çantasına hazır.
|
|