Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yunan Usulü Yaprak Sarma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Batı Trakya Yemekleri
Girit Yemekleri
Pabucaki Tarifleri
Selanik Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yunan Usulü Yaprak Dolması

zatinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc76113
Gönderme Tarihi: 27.May.2012
4,992 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr pirinç
25 asma yaprağı
1 kuru soğan
1 limon
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Soğanı küçük küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Taze asma yapraklarını yıkayıp hafifçe haşlayın. Bir süzgece alıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinç, maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiber ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Karışımı yapraklara sarıp tencereye dizin. Bir limonun suyu ile yarım su bardağı suyu karıştıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp 1-1.5 saat kısık ateşte pişirin. Limon dilimleri eşliğinde soğuk servis yapın.


Yunan Usulü Yaprak Sarma

Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50
Şehir: Beypazarı-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19343
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2007
6,518 defa indirildi / yazdırıldı




4 porsyon
150 gram soğan,
7 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 fincan pirinç,
25 gram fıstık,
tuz,
karabiber,
yarımşar bağ dereotu ve nane,
16 asma yaprağı (salamura),
1 limon,
1 tutam seker.
Limonlu sos:
2 yumurta,
1 limon suyu
Soğanları ince ince kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çevirin. Pirinci atarak karıştırın, 1 fincan su, fıstıklar, tuz ve karabiberi atın. Hepsini yaklaşık 10 dakika pişirin. Dereotu ve naneyi kıyın ve pirincin içine atın.
Yaprakları su ile çalkalayarak kurulayın, parlak tarafı aşağıda olmak üzere çalışma zeminine yayın. Yaprakların sap yerlerine birer tutam harç koyun. Yaprakları sarın. Sarmaları bir tenecereye dizin, üzerine ince limon dilimleri örtün, çeyrek litre su, kalan yağı, şekeri, tuz ve karabiber ilave edin, Sarmaları orta sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika pişirin.
Limonlu sos: Yumurtaların aklarını ayırın ve köpürtün, sarılarını, limon suyunu ve 3-4 yemek kaşığı yemek suyu karıştırın. Sarmaları sos ile sofraya getirin.






Yunan Usulü Yaprak Sarma Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri



(2 adet Yunan Usulü Yaprak Sarma 141,212 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort