|
Yuvalak Köfte (Şanlıurfa) |
|
hatip
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146731
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
604 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr ince bulgur
100 gr yağsız ve sinirsiz kuzu eti (Urfa deyimi ile kara et) 1 tatlı kaşığı isot
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Tuz
Bulgur az miktarda su ile yumuşatıp isot ve tuz ile yoğurun. Köftelere istediğiniz şekli verip kızdırılmış ayçiçeği yağında kızartın.
Kuzu etini küçük parçalar halinde kesin. Tencereye aktarıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Üzerinde biriken köpükleri alın. Etler haşlanınca suyundan bir bardak kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Bir tencerede unu tereyağı ile kavurun. Azar azar süt ve etsuyunu ilave edip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kuzu eti ve köfteleri de ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış patlıcan ile servis edebilirsiniz.
|
Yuvalak (Şanlıurfa) |
|
mebrure ersin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc146326
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2019
833 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kâse sütlü göce
1 bağ taze soğanın yaprakları
Yeterince tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
½ bağ taze nane
Sütlü göce, yağ, un, baharatlar yoğrulur.
Taze soğan yaprakları ince kıyılır, içine ilave edilir.
Tekrar yoğrulur ve fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Yağlı tepsi içinde fırında pişirilir.
Salçalı sos hazırlanıp üzerine dökülür.
Taze nane ile servis edilir.
|
Yuvalak (Şanlıurfa) |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130225
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
1,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ kg dövülmüş kara et
10 çay bardağı köftelik bulgur
2 büyük kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 çay bardağı pul biber
Tepsiye bulgur konulur. Dövülmüş et, ince doğranmış soğan, üç çay bardağı pul biber, bir çay kaşığı karabiber, tuz ilave edilerek içli köftede olduğu gibi yoğrulur. Kıvamına gelince büyük bilye büyüklüğünde yuvarlanır. Kaynayan tuzlu suya atılarak, haşlanıp süzgece çıkartılır. Kaynamış halde ya da hafif kızartılarak lebeni veya bostana eşliğinde yenilir. Haşlanmış yuvalaklar ikiye bölündükten sonra yağda çevrilip çırpılmış yumurtayla ya da yumurtasız kızartılarak da yenilebilir.
|
Yuvalak Köfte (Şanlıurfa) |
|
Nur Ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc126889
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram yağsız kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı haşlanmış nohut
4 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Çukur bir kaba kıymayı koyunuz. Üzerine ince bulguru haşlanmış pirinçleri, yumurtayı, karabiberi ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi yoğurunuz. Hazırladığınız harçtan kabuklu fındık tanesi iriliğinde ve bilye şeklinde köfteler yapınız. Rendelenmiş domatesleri tencereye koyunuz, orta ateşte karıştırarak saldıkları suyu çektiriniz. Zeytinyağını, tereyağını ve ezilmiş sarımsakları katınız. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra da haşlanmış nohutları iki-üç bardak suyu ekleyiniz. Su kayna-yınca tencereye köfteleri koyunuz. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişiriniz. Susuz kaldığında köftelerin üzerine kuru naneyi gezdiriniz ve sıcak servis yapınız.
|
Yuvalak (Şanlıurfa) |
|
Nur Ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc126887
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
1,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Dövülmüş karaet - 100 gr.
Köftelik bulgur - 120 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Tuz - 3 gr.
Karabiber - 2 gr.
Pulbiber - 5 gr.
Genişçe bir tepsi içerisinde dövülmüş et, bulgur, ince doğranmış soğan, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek içli köftede olduğu gibi yoğrulur. Kıvamına gelince iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır. Kaynayan tuzlu suya atılarak haşlandıktan sonra suyu süzülür. Kaynamış haldeya da hafif kıza rtılarak lebeni veya bostanaeşliğindeservis edilir.
|
Yuvalak (Şanlıurfa) |
|
keskin ışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc67173
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı ince göce (dövülmüş aşurelik buğday)
1 Çorba kaşığı nane
Tuz, karabiber, pul biber
1 Tane soğan
1 Çorba kaşığı salça
Bir kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 su bardağı haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.
|
|