Kısa URL: https://ml.md/lc67613
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 kase doğranmış sosis
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosis ve sivri biberler yağda kavrulur. Salçayla su bir kasenin içinde ezilir. Sosislerin üzerine dökülür. İki taşım kaynatılır. İç hazırlanmış olur. Başka bir kasede süt ve yoğurt karıştırılır. Yufkanın biri serilir. Bu karışım yufkanın içine sürülür. Üzerine ikinci yufka konulur. Zarf şeklinde katlanır. Sosisler 4 köşeye konulur. Ardından uçları kapatılır. Kürdanla tutturulur. Üzerine yumurta sürüp fırına verebilirsiniz, eğer yoğurtlu sütlü harç fazladan kalırsa yumurta yerine bu harcı da kullanabilirsiniz.
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Üzerine:
Haşhaş tohumu
Birinci yufkayı yağlanmış kare fırın tepsisine, kenarları sarkacak şekilde serin. 1 çay bardağı su ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yerini ıslatın. İkinci yufkayı diğer yufkanın üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.