|
ZARGANA TAVA |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc71019
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
12,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg zargana balığı (derisi yüzülüp, 5-6 cm'lik parçalara kesilmiş)
120 gr (1 su bardağı) un (elenmiş; 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
1 büyük limon (dilimlenmiş)
Baharatlı unu yayvan bir tabağa koyup, bir kenara bırakın. Rafine yağı orta boy bir tavada orta ateşte kızdırınız. Yağ kızın zargana parçalarını baharatlı una bulayıp, fazla unlarını silkeledikten sonra, tavada her iki yanlar 5-6 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız.
Kızarmış balıkları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, limon dilimleriyle süsleyerek, servis ediniz.
|
ZARGANA TAVASI |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53536
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
3,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balıkları hazırlayınız. Tuz ve yuvarlak doğranmış soğan içinde, arada bir karıştırarak 1 saat marine ediniz. Sonra una bulayınız, sade ya da zeytinyağında pek kuru kalmaması için biraz kızartınız. Yağından çok az, üstüne gezdiriniz. Limon sıkıp sıcak servis yapınız.
|
Tavada Zargana |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161436
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2021
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. zargana balığı
1 kase mısır unu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Güzelce temizlenen zargana balıklarını 4 parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz. Bu aşamada kılçıklarını temizlemek isterseniz temizleyebilirsiniz.
Bir tabakta mısır unu ve tuzu karıştırıyoruz. Zargana dilimlerini mısır unlu karışıma güzelce buluyoruz.
Tavaya aldığımız sıvı yağı ısıtıyoruz. Kızan yağa zargana dilimlerimizi atıyoruz. İki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|