|
Zebra Kek |
|
sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86985
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
340 g (2 su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) süt
125 g yumuşak margarin
100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
3 yemek kaşığı süt
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ekleyin ve 1 dakika çırpın.
26 cm çapındaki kalıbı yağlayın. Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin.
(Hamurları her seferinde kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile düzeltme yapmayın, şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.)
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
|
Zebra Kek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87722
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
1,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
4 Yumurta
5 fincan şeker
7 fincan un
3 fincan sıvıyağ
1 şişe soda
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
Yumurta ve şeker çırpılır, sıvıyağ, kabartma tozu vanilya, un ve en son soda eklenerek, yarısına kakao ilave edilir. Yağlanmış tepsiye bir kakaolu, bir sade olmak üzere aynı yere dökülerek hamur bitirilir. 175 derece fırında pişirilir.
|
Zebra Kek |
|
vira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74131
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yumurtaları çırpıp içine sekeri ilave ediyoruz, daha sonra kakao hariç tüm malzemeyi kek karışımı haline getirip iki kaba eşit olarak bölüyoruz. Karışımlardan birine kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yaglanmış yuvarlak bir fırın tepsisine önce tam ortaya sade karışımdan döküyoruz, onun tam ortasına kakaolu karışımdan, onun ortasına tekrar sade tekrar kakao derken böyle böyle karışımı bitiriyoruz. Sonuçta çizgi çizgi bir görüntü oluşuyor. 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Zebra Kek |
|
demo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc105574
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2015
1,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2,5 - 3 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, karbonatı ekleyip fazla karıştırmadan bu harcı ikiye bölün. Bir tanesine kakao ekleyip koyu renk yapın. Gerekirse biraz daha süt koyun, kakao koyu kıvam verebilir. Kalıpların içlerine kepçeyle bir beyaz, bir kakaolu olarak dökün ama beyaz harcın tam ortasına kakaolunun ortasına beyaz şeklinde dökün. O zaten yayılıyor tepsiye ve 175 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.08.2022
|
Zebra Kek |
|
sevap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117449
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2016
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Batur
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 paket kakao
Derin bir kaba şeker ve yumurta konulup mikserle köpük olana kadar çırpalım. Zeytinyağı, yoğurt konulup iyice mikserle çırpmaya devam edelim. Unu ilave edip kıvamına gelene kadar çırpalım. Kabartma ve vanilya son olarak ilave edelim. Tahta kaşıkla alttan üste gelecek şekilde çırpalım. Kabın içindeki kek hamurun yarısını başka bir kaba aktaralım. Diğer yarısına kakao ilave edip iyice karıştıralım. Kek kalıbını yağlayalım. Eğer kaptan keki çıkartacaksak tereyağı kullanmanızı öneririm. 1 yemek kaşığı beyaz, 1 yemek kaşığı da üstüne kakao olacak şekilde kek hamurunu sırasıyla koyalım. En son olarak kekin kabarması için kek kalıbını hafifçe tezgaha vuralım. 180 derecede 15 dk. ısınmış fırına 35 dk. kadar pişirelim. Fırın ayarları ve ısısı fırın özelliklerine göre değişebilir. Kek soğuduğunda dilimleyerek servis yapalım.
|
Zebra Kek |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118885
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2016
1,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Cingöz
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3'er yemek kaşığını dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
|
Zebra Kek |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117660
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ, un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3'er yemek kaşığını dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 40 dakika keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
|
Zebra Kek |
|
Bakır Cezve
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2016
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc118100
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016
1,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
80 gr bitter çikolata
1 adet limononun rendesi
2,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvı yağı ve sütü döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Toz fındığı, vanilyayı, kabartma tozunu döküyoruz ve çırpıyoruz. Kek karışımın yarısını ayrı bir karıştırma kabına döküyoruz. Bir kaba kakaoyu döküyoruz, çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Diğer karıştırma kabına limon rendesini katıyoruz. Çikolatalı karışıma 3 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Beyaz karışıma da 4 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Çikolata harcımızı koyulaştırdığı için biraz da ılık süt döküyoruz. İkisini de ayrı ayrı karıştırıyoruz. Yuvarlak kek kalıbını yağlıyoruz. Bir kepçe beyaz kek harcından, bir kepçe de kakaolu kek harcından döküyoruz. Her bir kepçeyi diğer rengin tam ortasına döküyoruz. Döktükçe halkalar yayılıyor. Harç bitene kadar devam ediyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz sonra dereceyi 160'a düşürüyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
|
Zebra Kek |
|
hande güler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc128843
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
1,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Yarım su bardağı kakaolu puding (hazır toz halinde)
Yarım paket kabartma tozu
Yumurtaları şekerle birlikte mikser yardımıyla iki misli kabarana dek çırpın. Portakal suyu ve zeytinyağını ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş un ile kabartma tozunu da ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp bu karışımı ikiye ayırın. Kakaoyu ayırmış olduğunuz karışımlardan birine ilave edin. Spatula yardımı ile kakaoyu iyice yedirin. Hamurları, yağlanmış tek porsiyonluk kek kalıplarına eşit ölçüde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
|
Zebra Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163091
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri kabarıp beyazlaşana kadar çırpın. Karışıma süt ile sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve harcı iki eşit parçaya böldükten sonra karışımlardan birine kakao ile 1,5 su bardağı unu ekleyin. Diğer karışıma ise kalan unu eleyerek ilave edin ve iki harcı da pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Kek” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesini yağlayarak sade olan kek harcından bir yemek kaşığı alarak pişirme haznesinin tam ortasına dökün. Ardından aynı işlemi kakaolu kek harcıyla devam ettirin.
Bir sade, bir kakaolu olarak elinizde harç bitene kadar devam edin. Bu işlem bittikten sonra pişirme haznesini cihaza yerleştirin ve kapağı kapalı olarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.
|
Zebra Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160532
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Beyaz Kısım İçin:
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
¾ su bardağı un
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Sarı Kısım İçin:
5 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Ara Katlara Serpmek İçin:
2 -3 yemek kaşığı kakao
Beyaz kısım için yumurta akı, şeker, tuz ve vanilyayı mikserin yüksek devrinde malzeme beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sonra mikseri en düşük ayara getirip çalışır durumda iken süt ve yağı ilave edin. Un, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu katın. Malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Hamuru kenara alıp, mikserin çırpma aparatlarını mutlaka yıkayıp kurulayın. Sarı kısım için yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla, rengi açılana kadar çırpın. Daha sonra mikserin devrini düşürüp süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Kalan malzemeyi de katıp iyice çırpın. 24 veya 26 cm çapındaki kek kalıbını hafif yağlayıp unlayın. Önce sarı harcın yarısını kalıba eşit şekilde dökün. Üzerinde hiç açık yer kalmayacak şekilde bir çay süzgeci yardımı ile kakao serpin. Beyaz harcın yarısını kaşık yardımıyla kalıbınıza eşit şekilde dökün. Tekrar kakao serpin ve kalan sarı harcı da kaşıkla ilave edin. Onun üzerine de kakao serpin. En son beyaz harcı döküp kakao serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Zebra Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168800
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2022
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Kek:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
3 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Dr. Oetker Profi Serisi Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp 26 cm
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ekleyin ve 1 dakika çırpın.
Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin. (Hamurları her seferinde kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile düzeltme yapmayın, şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.) Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
|
Zebra Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176956
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya özütü veya vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Yumurta ve toz şekeri derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Hamurunuzu ikiye bölmek için bir kaba alın.
Bir kaba vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Diğer kaba kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbına sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan dökün. Her birinden birer yemek kaşığı kadar alarak ortalarına dökün ve üzerine bu şekilde devam edin. Bu işlemle zebra deseni oluşur.
Kalıba döktükten sonra üzerini düzeltmek için hafifçe sallayın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkan keki ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
|