1 adet kiloluk lahana
1 adet orta boy havuç
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı sirke
1 kahve kaşığı toz hardal
Çeyrek kahve kaşığı karabiber
Yarım su bardağı mayonez
Lahanayı dörde böldükten sonra sapını ve sert damarlarını ayırın. Havucu temizleyip rendeleyin, lahanayı ince ince kıyın, tuz ve sirkesini ilave ederek iyice ovun, sonra 2 avucunuzda sıkarak bir kaba alın. Biber hardal ve mayonezi ilave edip karıştırın.
5-6 dal lahana yaprağı
2/3 su bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için:
3-4 dal maydanoz
1 kaşık zeytinyağı
Pulbiber
Lahanalari yumusayana kadar haslayalim. Sularini süzdukten sonra kup kup dograyalim. Sarmisaklari dovup yogurt ile karistiralim. Sarmisakli yogurdu, mayonezi ve tuzu derin bir kaba aktaralim. Lahanalari da ilave edip iyice karistiralim. Salatamizi servis tabagina alip zeytinyagli bir kasikla uzerini duzeltelim. Maydanoz ve pulbiberle susleyin. Soguk olarak servis yapin.