Kısa URL: https://ml.md/lc95134
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2014
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
150 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı bal
1 küçük boy kök zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kök zencefil güzelce soyulur, rondoda küçük parçalara ayrılır ve kek karışımını hazırlayacağınız kaba alınır. Bal eklenerek çırpılır. Daha sonra yumurta, margarin eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır. Elenmiş un ve diğer malzemelerde eklenerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Mutlaka kürdanla içinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. İsteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri eklenerek de servis yapılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc142325
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
571 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı bal
150 gram tereyağı
1 küçük boy kök zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kök zencefili güzelce soyun, robotta küçük parçalara ayırın ve kek karışımını hazırlayacağınız kaba alın. Balı ekleyerek çırpın. Daha sonra yumurta ve tereyağı ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Elenmiş un ve diğer malzemeleri de eklenerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mutlaka kürdanla içinin pişip pişmediği kontrol edin.
İsteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri eklenerek de servis yapın.