Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pudingli Kurabiye Tarifleri > Zencefilli Bisküvi (6 adet - 184,683 defa bakıldı)

Zencefilli Bisküvi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zencefilli Bisküvi

seçen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc142469
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

450 gram un
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Yarım çay kaşığı tuz
340 gram tereyağı
200 gram esmer şeker
80 gram üzüm pekmezi
1 büyük yumurta

Un, tarçın, zencefil, karbonat, tuz ve toz karanfili birlikte eleyin. Tereyağı, esmer şeker ve pekmezi birlikte hafifleyip köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın. Yumurtayı ilave edin, iyice karıştırın. En düşük hızda çırpmaya devam ederken unu yavaş yavaş ilave edin.
Hamur toparlanınca 2 eşit parçaya bölün. Her birini streç film ile sarılarak veya buzdolabı poşetine koyarak 1 saat süre ile dolapta bekletin.
Fırını 170 derecede ısıtın. Tepsiyi fırının orta kısmına koyacak şekilde ayarlayın. Bezeleri teker teker dolaptan çıkartın ve iki fırın kağıdı arasında 3 milimetre kalınlığında açın. Üstteki kağıdı alın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin. Kesilen parçaların muntazam çıkmasını sağlamak için hamuru bir süre buzdolabında bekletin.
Kesilen şekilleri yerinden çıkararak fırın kağıdı yayılmış tepsiye sıralayın. Kenarlardan artan hamura yine aynı işlemi yapın. Tepsiye aralıklı olarak dizilen kurabiyeleri 10-12 dakika kurabiyelerin kenarları altın rengi olana kadar pişirin.
Kurabiyeleri ızgara üzerine almadan 1-2 dakika bekleyin ve ızgara üzerinde soğuyuncaya kadar bekletin. Tamamen soğuduktan sonra hava almayacak şekilde saklanabilecek kapaklı bir kutuya aktarın.



Zencefilli Bisküvi

pervane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc135459
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
721 defa indirildi / yazdırıldı




75 g tereyağı, yumuşatılmış
100 g meyve suyu
225 gr un
100 g pudra şekeri
2 çay kaşığı zencefil
1 büyük yumurta, çırpılmış

Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Tereyağı ve meyve suyunu bir tencerede eritin. Un, şeker ve öğütülmüş zencefili birlikte karıştırın, ardından eritilmiş tereyağı ve çırpılmış yumurtayı karıştırın.
Karışımı top top yapın ezin, tepsiye aralıklı olarak dizin.
15 dakika ya da altın renginde kadar pişirin. Bisküvileri bir tel rafa aktarın ve soğumaya ve sertleşmeye bırakın.



Zencefilli Bisküvi

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc109670
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015
1,463 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram margarin
2 su bardağından 2 parmak az un
1,5 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
2 adet yumurta
1 su bardağından biraz az tozşeker
Tarım paket kabartma tozu

Unu kabartma tozu ve baharatla birlikte eleyin. Ortasını açın. Yumuşatılmış margarini, şekeri ve yumurtayı unun ortasına koyarak parmaklarnızın ucuyla yoğurun. Yuvarlayarak sert bir hamur haline getirin. Kabın üzerini şefaf folyoyla kapatın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamuru unlanmış zeminde çok ince açın. Bisküvi kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizerek 190 derecede ısıtılmış fırında esmerleşene kadar pişirin.



Zencefilli Bisküvi

urfalım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa'lı
Kısa URL: https://ml.md/lc56356
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,188 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2 yumurta (1 yumurta akı ayrılır)
4,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, şekeri ilave edip karışımı krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, tarçını, zencefili ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Unlanmış bir zeminde 1/2 cm. kalınlığında açtığımız hamuru kurabiye kalıpları ile keserek üzerlerine yumurta akı sürelim. Arzuya göre şeker serperek ısıtılmış 190 ısılı fırında altı ve üstü açık pembe renk alana dek pişirelim.


Zencefilli bisküvi

Vefa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2007
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc17396
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007
2,243 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
yarım su bardağı süt,
yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 su bardağı un,
5 adet kayısı
yarım su bardağı antepfıstığı,
1 çay bardağı küçük doğranmış çikolata,
1 çorba kaşığı margarin,
kalıp için tozşeker,
1 paket bitter çikolata

Öncelikle yumurtayı şekerle çırpın. Sütü ekleyin. Çırpmaya devam ederek, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kayısıları küçük doğrayın. Fıstık ve küçük doğranmış çikolatayla beraber yarısını hamura katın. Unu eleyerek malzemelere karıştırın. 8 adet muffin kabını hamurun yapışmaması için yağlayın. Üzerine tozşeker serpin. Hamuru kalıplara doldurun.
Üzerine kalan fiştik, çikolata ve kayısıyı batırın. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kabarana dek pişirin. Fırından aldığınız kekleri halka biçiminde dilimleyin.
Hafif ılınınca bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Keklerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.


Zencefilli Bisküvi

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc477
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005
2,776 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket margarin
2 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Unu kabartma tozu ve baharatla birlikte eleyin. Ortasını açın. Yumuşatılmış margarini, şekeri ve yumurtayı unun ortasına koyarak parmak ucuyla yoğurun. Sert bir hamur haline getirin. Bir folyoya sararak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi günü hamuru unlanmış zeminde çok ince açın. Bisküvi kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizerek 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.






Zencefilli Bisküvi Tarifleri Pudingli Kurabiye Tarifleri



(6 adet Zencefilli Bisküvi 184,683 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort